9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Luchtvochtigheids- meter en adsorptiedrogers voor klimaatkamers

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Onlangs benaderde een klant ons, die op een bouwlocatie in Noord-Holland een grootschalig bouwproject heeft. Een project met uitdaging, want tijdens de bouw van dit speciale project worden er temperatuur- en vochtgevoelige materialen geplaatst. Omdat het bouwproject in volle gang bezig is en het gebouw nog niet wind- en waterdicht is, zijn de materialen in een tijdelijke ruimte op de bouwlocatie geplaatst. Droogspecialist leverde voor dit project drogers en een speciale luchtvochtigheidsmeter.

Tijdelijke klimaatkamers

Om de apparatuur te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals kou en vocht, is om elk toestel tijdelijk een afscherming geplaatst. Met behulp van elektrische kachels en adsorptiedrogers zorgt Droogspecialist voor een tijdelijke klimaatkamer. De kachels zorgen ervoor dat de temperatuur in de tijdelijke ruimte constant blijft, de adsorptiedrogers houden de luchtvochtigheid laag.

Luchtvochtigheidsmeter bewaakt 24/7

Om dit te monitoren, is op locatie door Droogspecialist een meetsysteem met temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter geplaatst, dat zonder wifi-aansluiting toch draadloos kan meten. Met behulp van een pc, laptop of smartphone kunnen op afstand de temperatuur en luchtvochtigheid 24/7 gecontroleerd worden. De meetsensoren komen op locatie te staan en door middel van een inlogcode kan er een verbinding tot stand worden gebracht. Zo kan op elk gewenst moment de temperatuur en luchtvochtigheid worden gecontroleerd en bewaakt. Tevens worden de meetwaarden gelogd en kunnen deze grafisch worden weergegeven. Het aantal sensoren op locatie uitbreidbaar tot 100 stuks.

Droogspecialist plaatste in elke ruimte meetsensoren, die een melding geven als de temperatuur en/of vochtigheid boven bepaalde grenswaarden uit komen. Ook worden de meetwaarden vastgelegd in een log. Op deze manier is het achteraf altijd inzichtelijk wat temperatuur en luchtvochtigheid zijn geweest.

Adsorptiedroger M200

Droogspecialist plaatste ter plekke tevens  M200 adsorptiedrogers in de ruimtes.

Dit zijn de technische specificaties:

Stroom verbruik: 7,4 Amp
Opgenomen vermogen: 1,7 kW
Spanning: 230 Volt   50 HZ
Lucht opbrengst: 200 m³/uur
Capaciteit 20⁰C 80%  31,2 ltr/24uur
Gewicht:  31 kg
Afmetingen LxBxH: 350x350x500mm
R.V. regeling Manual / Automatisch
Uitvoering: Staand op vloer
Vochtafvoer: Luchtslang Ø100mm
Statische druk: 100Pa
Bedrijfstemp: -20C/+40C
Geluidsniveau:  65 db(A)
Droge lucht uit: Ø100mm
Vochtige lucht: Ø80mm
Draaiurenteller Ja
Hygrostaat aansluiting Ja

Benieuwd of onze specialistische droog- en meetapparatuur ook voor uw project geschikt is?
Neem contact met ons op!

Neem contact op