9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Natte vloeren en een strakke planning bij vernieuwde C&A Rotterdam 

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

In het centrum van Rotterdam – waar momenteel de laatste puntjes op de i worden gezet bij het nieuwe winkelpand van C&A – werd Droogspecialist gevraagd haar expertise te delen. Het voormalige V&D pand aan de Hoogstraat in Rotterdam stond al enige tijd leeg en door weersinvloeden werd de vloer regelmatig nat. Omdat er met de grote verbouwing een nieuwe afwerking op de vloer werd aangebracht, was het van belang dat de ondervloer voldoende droog zou zijn om de nieuwe tegelvloer op aan te kunnen brengen.  

Wel of niet droog?

Vanwege het vele vocht en de voormalige lekkages, liep de opdrachtgever tegen problemen aan. Het was niet helder of de vloer droog genoeg was om de eindafwerking aan te brengen. Daarom schakelde C&A Droogspecialist in, om op diverse plaatsen op de oude en nieuwe vloerdelen calcium carbid metingen uit te voeren, om het exacte vochtgehalte in de vloerdelen te meten. Gedurende een aantal weken voerden we een keer per week vochtmetingen uit, op diverse plekken in de nieuw te openen winkel. Daarnaast plaatsten we kachels en ventilatoren, om voor voldoende warmte te zorgen,  zodat de afwerking op de vloer aangebracht kon worden.

Heaters en ventilatoren maken het verschil

Omdat er bij het aanbrengen van de nieuwe afwerking niets op de vloer kon worden geplaatst, bonden we op diverse plekken in de ruimte de ventilatoren vast op de kolommen. Deze ventilatoren, van het type DAV 4500, zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte, die werd geproduceerd door een tweetal diesel gestookte heaters van het type IMA 111. Deze waren voor de gelegenheid buiten geplaatst. De heaters en ventilatoren hebben ruim twee weken voluit gedraaid en zorgden ervoor dat de vloerafwerking tijdig kon worden aangebracht, zodat de winkelopening volgens planning kan plaatsvinden.  

Historische verhuizing

Na 70 jaar sloot C&A in januari van 2023 haar deuren van het pand aan de Coolsingel. Het voormalige V&D-pand wordt per mei 2023 de nieuwe thuisbasis van C&A. De verbouwing nam ruim anderhalf jaar in beslag. In dit Air-gebouw, op de hoek van de Koopgoot en de Hoogstraat, op één van de drukste locaties van Rotterdam, krijgen duurzaamheid en design een prominente rol, met o.a. ‘green walls’ en een fashion activatie area. Visser & Smit Bouw ontwikkelden een duurzaam, mixed use-gebouw en kozen voor een flinke make-over. Lees hier meer over het project AIR.

Opvallende verbouwing

Voor de AIR-offices zijn drie nieuwe bouwlagen gemaakt, met een parkeerdek en een dakpaviljoen met een terras. Daarvandaan heb je een spectaculair uitzicht over de binnenstad. Daarnaast komen er in de kelder van het pand een Jumbo-supermarkt en een fietsenstalling met ruimte voor meer dan duizend fietsen. Het multifunctionele gebouw heeft straks een oppervlakte van 36.000 vierkante meter.Op de website van AIR leest u meer over de herontwikkeling van het voormalige V&D-pand.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wilt u de droogtijd van uw zandcementvloer versnellen of het vochtgehalte in kaart krijgen? Neem dan contact met ons op!
 

Neem contact op