9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Nieuw ontwikkelde condensor populair

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

In het verleden liepen onze specialisten nog wel eens tegen het probleem aan: “Waar laten we het onttrokken vocht of water?” Met name in koelcellen, productie- en opslagruimtes, waar niet ‘zomaar’ een gat in een wand kan of mag worden gemaakt om vocht af te voeren. Dan is het nog wel eens een uitdaging om het vocht af te voeren. Daar moest een oplossing voor komen en recentelijk hebben we dit kunnen realiseren door onze serie industriële ML adsorptiedrogers uit te rusten met een condensor. Een condensor is een losse machine die we naast de adsorptiedroger plaatsen. Die zorgt ervoor dat de vochtige lucht die de machine uitblaast wordt omgezet in water.

Condensor adsorptiedroger

De condensors die Droogspecialist voor de ML-serie heeft ontwikkeld, zijn multi-inzetbaar, voor meerdere verschillende type ML-adsorptiedrogers (bekijk hier het overzicht). We hebben deze uitgerust met een ingebouwd waterafvoer pompsysteem en diverse ingebouwde controlesystemen. Ook hebben we de droger in een stevig frame gebouwd, zodat deze eenvoudig te verplaatsen is met een palletwagen of heftruck. Het water dat de droger onttrekt aan de lucht, kan eenvoudig worden opgevangen in een groot vat of rechtstreeks naar het riool of naar buiten afgepompt worden.<

Geschikt voor koude ruimtes

Wat deze adsorptiedrogers met condensor uniek maakt, is dat ze ook zeer geschikt zijn in koude ruimtes, zoals opslagruimtes en koelcellen. De machines kunnen worden uitgerust met een hygrostaat, waardoor het vochtgehalte ingesteld kan worden op de gewenste waarde. Ook het opgenomen stroomverbruik is hierdoor niet hoger dan noodzakelijk. Bijkomend voordeel is dat de luchtvochtigheid die adsorptiedrogers uit blazen, heel laag is. Daardoor is het rendement van droging hoog.

Succesvolle inzet

Inmiddels hebben we deze droger met condensor al bij meerdere projecten ingezet, met groot succes. Onze klanten zijn zeer te spreken over de resultaten van de machine. Zo hebben we recentelijk in de bollenstreek, bij een bedrijf waar ze bloembollen verwerken in een koelcel, deze adsorptiedroger met condensor geplaatst. De klant was zeer tevreden over de resultaten en bracht de luchtvochtigheid in de loods in een mum van tijd omlaag. Dit was belangrijk omdat een te hoge vochtigheid schimmel kan veroorzaken op bloembollen. 

Weten hoe wij de luchtvochtigheid naar beneden kunnen brengen in uw gekoelde ruimte? Neemt u dan vandaag nog contact met ons op

Neem contact op