9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Ondanks mooi weer toch te vochtig

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Zonnige dagen, hoge temperaturen en droge tijden. Er wordt een hoop gezucht en gesteund in Nederland. Een ware hittegolf had NL in haar greep in de vroege zomermaand. Toch ondervonden sommige bedrijven met extreme warmte juist problemen, door een te hoge vochtigheid. Warme lucht kan veel vocht bevatten en als de temperatuur in een opslaghal wat lager is, dan loopt de relatieve vochtigheid vaak nog verder op. En dat kan voor grote problemen zorgen. Zo kunnen kartonnen verpakkingen – maar ook bepaalde voedingsmiddelen of producten zelf – slecht tegen vocht. Bij een grote opslagruimte van een farmaceut in Hilversum ondervonden ze dit probleem en Droogspecialist zorgde direct voor een oplossing. 

Luchtvochtigheid snel naar beneden

Wij zorgden er met onze gespecialiseerde drogers voor dat de relatieve luchtvochtigheid in snel tempo naar beneden ging. Relatieve vochtigheid is de verhouding tussen de hoeveelheid waterdamp in de lucht en de maximale hoeveelheid waterdamp die de lucht kan vasthouden bij een bepaalde temperatuur. Het wordt meestal uitgedrukt als een percentage. Onze drogers, met ingebouwd pompsysteem en hygrostaat, hebben een grote ontvochtigingscapaciteit. 

Zuinige ontvochtigers zorgen voor oplossing

In de hal met een inhoud van 9.000 kubieke meters plaatsten wij een groot aantal ontvochtigers van het type DS65 en koppelden daar een groot wateropvangreservoir aan. Dat is ideaal omdat dit opslagvat 1000 liter water kan bevatten en eenvoudig met een heftruck of pompwagen getransporteerd kan worden om deze te ledigen. Bijkomend voordeel is dat onze droogmachines zeer energiezuinig en stil zijn. Dat is dan ook de reden dat we kozen voor deze relatief kleine, energiezuinige drogers omdat er beperkte stroomcapaciteit aanwezig was ter plekke. De opslag was redelijk koel (20 graden Celsius). En omdat de luchtvochtigheid maar twintig procent naar beneden hoefde (van 85% naar 65%) deden de drogers optimaal hun werk.

De drogers staan inmiddels een aantal weken te drogen en houden de opslagruimte op een ideaal luchtvochtigheidsniveau. Weer een project waar onze expertise het verschil maakt!

Weten hoe wij de juiste luchtvochtigheid kunnen behouden in uw bedrijf?

Neem contact op