9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Optrekkend vocht binnenmuur versneld en lokaal drogen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Optrekkend vocht in binnenmuren geeft niet alleen lelijke vlekken op uw muren maar kan ook gevaarlijk zijn. Een snelle aanpak is dan ook raadzaam. Droogspecialist heeft altijd een passende oplossing bij optrekkend vocht in uw binnenmuur. Lees hier meer over onze aanpak.

Natte muur gevaarlijk
Door schimmelvorming kan het binnenklimaat ongezond voor de bewoners of werknemers worden. Ook de structuur van het materiaal van de muren kan worden aangetast, waardoor de functie van de muur verzwakt. Gipsplaten worden door vocht zacht en zwaar, waardoor deze kunnen gaan doorhangen – bij plafonds bijvoorbeeld – en bij Gibo-muren wordt het materiaal zacht en kunnen opgeschroefde elementen naar beneden vallen.

Optrekkend vocht binnenmuur: wat is de oorzaak?

Het is dus van groot belang om vocht in binnenmuren snel aan te pakken en te drogen. Dat begint uiteraard met het detecteren van de oorzaak van het vocht in de binnenmuur. Dat kan een lekkage zijn, waterschade of een andere calamiteit. Droogspecialist is uw kundige partner in het detecteren en drogen van waterschades. Bij het drogen van optrekkend vocht in muren starten wij altijd met het onderzoek van vocht in bijvoorbeeld de vloer.

Drogen binnenmuur in de praktijk
Bij een farmaceutisch bedrijf in het noorden van het land was er recent waterschade ontstaan door heftige regenval. Er was regenwater in de entree terechtgekomen, waardoor vocht in de muur was opgetrokken. Omdat een snelle droging wenselijk was, reisde Droogspecialist af naar het hoge noorden, om het optrekkend vocht binnenmuur snel op te lossen voor deze klant.

Optrekkend vocht binnenmuur plaatselijk drogen
Omdat er een dampdichte verflaag op de vochtige muur zat, die al aan het afbladderen was, perforeerde onze technicus de verflaag met een speciale roller, waarmee minuscule kleine gaatjes in de verflaag worden gemaakt. Over de muur plaatste onze droogtechnicus een afgesloten plastic laag, waarop hij met een luchtslang een droger van het type Comdry170 aansloot. Deze droger creëert een droge luchtstroom onder het ontstane luchtkussen, waarmee het vocht in de binnenmuur verdampt. Een ingebouwde drainagepomp voert het overtollig vocht af. Zo kon de muur lokaal, dus energiezuinig, versneld worden gedroogd.

Vochtmeter muren

Om het droogproces te monitoren en te bepalen of de muur voldoende droog is, werd het vochtgehalte in de muur opnieuw gemeten met behulp van een vochtmeter. Inmiddels is de muur droog en kan deze weer hersteld worden.

De ComDry 170L: een kleine krachtpatser
De ComDry 170L is een Munters- adsorptieluchtontvochtiger met een hoge droogcapaciteit en kan ingezet worden voor het herstel van water- en brandschade, archieven en in de bouw. De luchtgekoelde condensor koelt de natte regeneratielucht tot beneden de dauwpunt temperatuur, met behulp van omgevingslucht. De compacte en lichte droger heeft een vochtigheids- en temperatuursensor, is energiezuinig en heeft een kWh-teller.

Weten wat voor uw project de juiste aanpak is? Ook afrekenen met optrekkend vocht in binnenmuren? Neem vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op