9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Plaatselijk drogen bij tuincentrum

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Veel soorten afwerking laten geen vocht toe. Als er onverhoopt toch vocht in een ondervloer terecht komt, is het vaak een uitdaging om het vocht er zo snel mogelijk uit te halen om de planning niet in gevaar te brengen. Want als de ondergrond nog niet voldoende droog is kan een vloer niet worden afgewerkt. Er kan dan nieuwe schade ontstaan, ongedierte op af komen of een onaangename geur ontstaan als er nog teveel restvocht in de vloer zit.

Plaatselijk drogen

Om vocht snel en efficiënt uit een vloer te onttrekken heeft Droogspecialist een oplossing die zowel energiezuinig als effectief is, vooral bij plaatselijke vochtproblemen. Bij een vestiging van een groot tuincentrum kwamen we onlangs in actie. Daar was lokaal een stuk vloer vochtig geworden. We plaatsten over dit deel van de vloer een stuk plasticfolie, waaronder we droge lucht bliezen. Doordat het vocht onder de folielaag een hele lage relatieve vochtigheid heeft, verdampt het vocht in de vloer aan de droge lucht. Een vochtmeting wijst uit wanneer het vochtgehalte voldoende is gedaald. Afhankelijk van de verzadiging van het vocht in de vloer, de dikte van de vloer en de structuur van de vloer, is de gemiddelde droogtijd twee tot drie weken.

Verschillende typen vochtmeters

Tussentijdse metingen voeren we uit met behulp van een vochtmeter. Daarmee krijgen we direct inzicht in het vochtgehalte. Er zijn verschillende typen vochtmeters op de markt, elk met hun eigen functies en toepassingen.

Indicatieve vochtmeter

Een indicatieve vochtmeter werkt door middel van elektromagnetische sensoren en kan het vochtgehalte meten zonder het materiaal te beschadigen. Ze zijn handig voor het meten van vocht in muren, vloeren en andere oppervlakken.

Calcium carbid meting

Een Calcium Carbid vochtmeter is de meest betrouwbare bepaling van vochtgehalte. Deze vochtmeter zorgt voor een chemische reactie in combinatie met vocht. De resultaten van de vochtmeting zijn snel af te lezen en erg nauwkeurig.

Weten hoe wij plaatselijk vocht kunnen verwijderen uit uw vloer of muur?

Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op