9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Reinwaterkelder drogen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Het drogen van een reinwaterkelder kan een uitdaging zijn omdat dit soort opslagkelders veelal afgesloten zijn. Ze zijn veelal vochtig en hebben ook nog eens weinig ventilatiemogelijkheden. Wanneer de luchtvochtigheid te hoog is bestaat er kans op schimmelgroei en bacteriën. Daarom is periodieke reiniging en inspectie noodzakelijk. 

Wat is een reinwaterkelder?

Een reinwaterkelder is een ondergrondse opslagtank die wordt gebruikt om regenwater op te slaan, dat wordt opgevangen vanaf bijv. het dak van een gebouw. Het opgevangen regenwater wordt gefilterd en opgeslagen in de reinwaterkelder. Het gebruik van regenwater kan ook de waterrekening verlagen en kan het helpen bij het verminderen van de belasting van het milieu.

Onderhoud van reinwaterkelders

Er zijn veel reinwaterkelders in Nederland. Deze hebben periodiek onderhoud en controle nodig. Zo is het van belang om te onderzoeken of de kelder vrij is van haarschuren, binnenkomend (grond)water geen kans is. Daarvoor moet de kelder gedroogd worden. Omdat een reinwaterkelder altijd vochtig is en de betonnen wanden veel ingetrokken vocht bevatten, verloopt droging op natuurlijke wijze vaak traag.  

Hier zijn enkele stappen die u kunt zetten bij het drogen van een reinwaterkelder: 

Waterkelder drogen? Verwijder eerst het water

Als er nog water in de waterkelder staat, verwijdert u dat eerst voordat u kunt starten met het waterkelder drogen. Dit kan worden gedaan met behulp van pompen, waterstofzuigers of ander geschikt materieel. 

Reinwaterkelder drogen

Het versneld drogen van een reinwaterkelder is vaak een uitdaging. Droogspecialist heeft hier oplossingen voor om het restvocht dat achterblijft versneld te drogen met behulp van adsorptiedrogers en/of ventilatoren 

Versneld drinkwatervoorziening drogen

Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van droogapparatuur is het drogen van een reinwaterkelder vaak een langdurige kwestie. De droogtijd is ook nog eens afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid water die aanwezig is, maar ook de temperatuur, de beschikbare mangaten of toegangsmogelijkheden. 

Als u niet meer afhankelijk wilt zijn van de weersomstandigheden en snelheid in droging wilt waarborgen, is de inzet van gespecialiseerde droogapparatuur raadzaam. Bij Droogspecialist weten wij alles van het versneld drogen van reinwaterkelders of andere besloten ruimtes. Ook een reinwaterkelder drogen?

Neem contact op