9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Tijdens renovatie schip condensatie voorkomen in tanks

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Als specialist in droogtechniek bieden we een brede service op het gebied van vochtbestrijding, verwarming en ventilatie. Bekijk onderstaand onze case waarbij we tijdens de renovatie van een schip condensatie en roest hebben voorkomen door de plaatsing van adsorptiedrogers.

De uitdaging van de klant

Tijdens de renovatie werkzaamheden van het schip van deze klant werd alles opnieuw gecoat, dus ook de ballasttanks. Na het stralen van de tanks wordt het blanke metaal in deze tanks echter blootgesteld aan het klimaat, waarbij omstandigheden zoals zeewater, regen, wind en temperatuurswisselingen een hoge luchtvochtigheid kunnen veroorzaken. Een zeer ongewenste situatie aangezien blanke metalen extreem gevoelig zijn voor vocht en condensatie dus moet worden voorkomen. Bij condensvorming kan namelijk in korte tijd roestvorming optreden waardoor spuit of schilderwerkzaamheden in gevaar kunnen komen. Aan ons dus de uitdaging om condensatie en roest te voorkomen en het blank ijzer te beschermen.

Onze oplossing: condensatie en roest voorkomen met adsorptiedrogers

Droogspecialist is op locatie geweest en heeft na beoordeling een plan van aanpak gemaakt. Met behulp van 2  Munters MA2500 adsorptiedrogers (R.V. <10% uitblaas) is via een mangat zeer droge lucht in de tanks geblazen. Zo is een lage luchtvochtigheid gegarandeerd en bleef de kwaliteit van het blanke staal optimaal.

Condensatie en roest problemen zijn  op deze manier voorkomen waardoor we niet alleen het blank ijzer konden beschermen, maar de opdrachtgever zijn werkzaamheden volgens een strakke planning kon afronden.

Klant aan het woord:

“Als trouwe klant van Droogspecialist ben ik altijd zeer tevreden over de oplossingen die zij bedenken en over de korte tijd waarin er ook daadwerkelijk apparatuur word geïnstalleerd.”

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze diensten op het gebied van drogen, ventileren, verwarmen en vochtmeten of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem contact op