9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Roest voorkomen op schip met drogen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Roest – een vorm van corrosie – ontstaat als ijzer reageert met zuurstof, in aanwezigheid van water. Droogspecialist krijgt regelmatig te maken met projecten waarin roest kan ontstaan. Onze tijdelijke klimaatoplossingen bieden daarbij uitkomst om roest te voorkomen.

Roest voorkomen in tanks

Bijvoorbeeld tijdens onderhoudswerkzaamheden aan petrochemische tanks en bruggen. Deze moeten regelmatig gecoat worden. Het is een misvatting dat onderhoudswerkzaamheden alleen in de zomermaanden kunnen worden uitgevoerd. Dankzij de kennis en expertise van Droogspecialist kunnen wij de relatieve luchtvochtigheid en temperatuur het gehele jaar door op het gewenste niveau brengen en houden, waardoor roestvorming kan worden voorkomen.

roest-voorkomen-schip

Case: roestvorming in gastanks voorkomen

Tijdens werkzaamheden aan een grote tanker zijn de enorme gastanks voorzien van een nieuwe coating, nadat ze eerst grondig zijn gereinigd. Tankreiniging is een specialistische schoonmaak klus die veel zorgvuldigheid vereist. Omdat er tijdens de werkzaamheden geen condensatie – dus roestvorming – mag ontstaan, werd Droogspecialist ingezet om de luchtvochtigheid op een constant niveau te houden.

Roestvorming door hoge luchtvochtigheid

Na het stralen van de gastanks wordt het blanke metaal in deze tanks blootgesteld aan de weersomstandigheden, waarbij regen, zeewater, wind en temperatuurwisselingen een hogere luchtvochtigheid kunnen veroorzaken. Een ongewenste situatie omdat opgeschuurde metalen gevoelig zijn voor vocht en roestvorming. In korte tijd kan roestvorming optreden, waardoor spuit- of schilderwerkzaamheden in gevaar kunnen komen. Aan Droogspecialist de uitdaging om condensatie en roest te voorkomen om het gestraalde ijzer te beschermen.

Roest voorkomen met adsorptiedrogers

Droogspecialist is op locatie geweest en heeft na beoordeling een plan van aanpak gemaakt. Met behulp van twee adsorptiedrogers (R.V. <10% uitblaas) is via een mangat zeer droge lucht in de tanks geblazen. Door de inzet van een Munters MA5000-C adsorptiedroger, in combinatie met luchtslangen, werd condensatie en roestvorming voorkomen. De planning kwam niet in gevaar en is het schip niet langer aan wal geweest dan noodzakelijk.

Roest voorkomen? Zo doet Droogspecialist dat!

roest voorkomen op schip

Wilt u weten hoe wij bij uw project corrosie kunnen voorkomen? Neem dan contact met ons op voor een oplossing op maat!

 

 

Neem contact op