9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Servicetunnel Rottemerentunnel drogen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Condensproblemen tijdens bouwprocessen komen maar al te vaak voor, zeker als de nachten koud zijn en betonnen constructies flink afkoelen. Als dan overdag de temperatuur weer oploopt, ontstaan vaak in het koudere seizoen condensproblemen. Dit levert regelmatig problemen op wanneer er nog gewerkt wordt. Spuiten van plafonds of het aanbrengen van isolatiemateriaal is onmogelijk als druppels (soms letterlijk) aan het plafond hangen. Afwachten tot het buiten warmer word is vaak geen optie, omdat het weer in de koude maanden vaak zo veranderlijk is. Met onze specialistische droogapparatuur heeft Droogspecialist altijd een oplossing om deze condens problemen (tijdelijk) te verhelpen.

Hoe we dit aanpakken?

We verlagen de luchtvochtigheid in de ruimte met behulp van adsorptiedrogers. Hiermee wordt het dauwpunt verlegt, waardoor condens pas kan ontstaan bij nog koudere temperaturen. Als het vele vocht uit de lucht is gehaald kan het simpelweg niet meer gaan condenseren.

Een praktisch voorbeeld: Rottemerentunnel drogen

Zo ook bij de aanleg van de nieuwe Rottemerentunnel bij Rotterdam, onderdeel van de nieuw aan te leggen snelweg tussen de A16 en de A13. In de aan te leggen servicetunnel, met een lengte van meer dan 2.200 meter, is condens ontstaan. Condens dat gevaarlijk kan zijn voor de aan te leggen elektriciteitskabels. De aanpak van dit project is nogal een uitdaging. Als proef plaatsten we over een zgn. bouwkuip van 50 meter enkele adsorptiedrogers van het type M200LKV, die de luchtvochtigheid verlagen. Tevens plaatsten we ventilatoren die de droge lucht vanuit de adsorptiedrogers tegen het plafond laten uitblazen. Op deze wijze konden we de condensvorming een halt toeroepen.

Adsorptiedrogers maken het verschil bij drogen Rottemerentunnel

Het bleek een succes te zijn waardoor de testopstelling werd uitgebreid naar een volgende bouwkuip. De aannemer is erg blij met de resultaten die zijn behaald. De planning loopt hierdoor geen gevaar en de geplande werkzaamheden kunnen zonder oponthoud doorgang vinden.

Meer weten over de aanleg van de nieuwe snelweg? Volg deze link naar Youtube!

Hier zie u de verschillende stappen voor het aanleggen van de tunnel: https://www.a16rotterdam.nl/bibliotheek_nieuw/Documenten/handlerdownloadfiles.ashx?idnv=1976429

Weten wat Droogspecialist voor uw project kan betekenen?
Neem vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op