9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Schade aan vliegtuigen voorkomen door drogen in hangar

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Een hangar vol vliegtuigen en kou buiten. Geen fijne combinatie. Wisselende temperaturen en de hoge luchtvochtigheid kunnen zorgen voor corrosie op elektronica van de vliegtuigen in de hangar. De vliegtuigen worden gestald en onderhouden in de hangars en moeten te allen tijde direct inzetbaar zijn. Daarom is het van groot belang dat deze in optimale conditie zijn. Want een storing, bijvoorbeeld door corroderende elektronica, betekent niet vliegen. Droogspecialist maakte ook hier het verschil, door het plaatsen van adsorptiedrogers, in combinatie met condensors. Omdat de drogers omwille van de veiligheid niet buiten geplaatst konden worden, moesten we op zoek naar een passende oplossing.

Condensors om vocht af te voeren

We ontwikkelde condensors voor de gehele Munters ML-serie, die eenvoudig kunnen worden ingezet naast de ML-serie ontvochtigers. Normaal moet bij de ML-serie de vochtige lucht vanuit de adsorptiedroger naar buiten worden afgevoerd. Wanneer er geen mogelijkheden zijn om het vocht direct naar buiten af te voeren, kan een condensor eenvoudig worden ingezet voor de afvoer van het vocht. De condensors zijn in frames met lepelgaten geplaatst. Zo kunnen wij – of de klant – de condensor eenvoudig verplaatsen met een heftruck. De condensor is voorzien van een ingebouwd pompsysteem, zodat het onttrokken water kan worden afgepompt naar een afvoer of kan afwateren in een wateropvang reservoir.

Munters ML1400 adsorptiedroger; een krachtpatser

We plaatsten vijf adsorptiedrogers van het type ML1400 in de 5 hangars, inclusief condensors, die per uur zo’n 100 liter vocht kunnen opvangen en afvoeren. De droger conditioneert zo’n 1400 kubieke meter lucht per uur, waardoor 1 droger per hangar afdoende was. Tijdens de wintermaanden hebben onze drogers het verschil mogen maken voor deze klant.

Grote ruimte drogen? Bel Droogspecialist!

Wilt u weten hoe wij op uw locatie de luchtvochtigheid constant kunnen houden? Weten hoe u uw gevoelige lading, voorraad of halffabrikaat op de juiste temperatuur en klimaat kunnen houden? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op