9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Spouwmuur drogen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Vocht in uw spouwmuur kan zorgen voor problemen aan zowel de binnenzijde van uw woning als de buitenzijde. Bij dit project kon het vocht niet weg wegens een aangebracht keimlaag (stuc) aan de buitenzijde. Droogspecialist bood een passende oplossing.

Spouwmuur drogen

Bij een nieuwbouwproject in De Wijk kon het achtergebleven bouwvocht in de buitenzijde van de spouwmuur van deze vrijstaande woning niet weg. Het vocht zorgde ervoor dat de hechting van de aangebrachte stuclaag (de zgn. keimlaag) losliet. Dit vochtprobleem speelde inmiddels al een jaar en Droogspecialist werd gevraagd om het aanwezige vocht uit de buitenzijde van de spouwmuur te verwijderen.

Overdrukdroging

Om de gemetselde buitenlaag te drogen, kozen wij voor geforceerde droging door middel van overdruk. Alle stootvoegen van het metselwerk stonden open, vandaar de kleine ruimtes tussen de slangen. We hebben hiervoor de volgende apparatuur ingezet: de MD120 Munters adsorptiedroger en een hoge druk ventilator.

Keimen van buitenmuren

Het afwerken van een woning door het aanbrengen van stuc aan de buitenzijde (het zgn. keimen) wordt steeds populairder bij nieuwbouwprojecten. Voorwaarde voor het aanbrengen van de keim is dat het onderliggende metselwerk van de spouwmuur voldoende droog is. Is dat niet het geval, dan zorgt het vocht ervoor dat de keimlaag loslaat (buitenzijde spouwmuur) of dat het vocht naar binnen slaat (binnenzijde spouwmuur).

Bij dit project droogden wij alleen de buitenmuur.

Ook binnenzijde spouwmuur drogen?

Mocht de binnenzijde van een woning ook vochtig zijn, dan kunt u ook kiezen voor het plaatselijk drogen met de luchtkussen droogtechniek. Hiermee creëert u in korte tijd een zeer droge luchtstroom.

Luchtkussen droogtechniek

We plakken de natte muur af met plastic folie. Onder de folie blaast een adsorptiedroger zeer droge lucht (lager dan 15% RV). Het aanwezige vocht verdampt snel in de droge lucht. Omdat het luchtvolume onder de folie sterk is verkleind, is het niet nodig om de totale ruimte te drogen. Hierdoor heeft u aan een kleine adsorptiedroger genoeg.

Voordelen luchtkussen droging

– Snelle droging
– Beperkte inzet van apparatuur voor het zelfde resultaat
– Vele malen voordeliger dan het drogen van een totale ruimte
– Sterk gereduceerd stroomverbruik (milieuvriendelijk)

Wilt u weten hoe wij u kunnen ondersteunen bij het drogen van spouwmuren? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op