9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Steenwol drogen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Dat wij soms voor leuke en interessante nieuwe uitdagingen staan, maakt het werk als Droogspecialist interessant. Zo ook bij onze klant in IJmuiden, die voor een uitdaging stond. Bij een grote silo die geïsoleerd moet worden met industriële steenwolvlokken, bleek dat de bestelde steenwol vocht bevatte, doordat deze langdurig buiten had gestaan. Onze uitdaging? De steenwol drogen, zodat het werk door kon gaan!

Wat is steenwol?

Steenwol is een isolatiemateriaal dat veel wordt gebruikt in de bouwsector, vanwege de goede isolerende eigenschappen. Steenwol wordt vervaarigd van gesmolten steen en heeft een open structuur. Die zorgt voor een goede luchtstroom maar kan daardoor echter vocht opnemen en vasthouden, als het niet goed wordt opgeslagen of geïnstalleerd. Daarom is steenwol drogen van groot belang als dat per ongeluk toch is nat geworden.

Calamiteit

Ondanks dat de steenwol pakken in plastic folie waren verpakt, bleken deze niet geheel waterdicht te zijn. Daardoor waren er 2.000 pakken steenwol nat geworden. Steenwol is een materiaal is dat makkelijk veel vocht kan opnemen en kan fungeren als spons, waardoor het zijn thermische isolerende eigenschappen verlies. Dat is uiteraard niet wenselijk. Door de steenwol goed te drogen voordat het wordt geïnstalleerd, kan de isolerende prestatie worden verbeterd.

Steenwol drogen

Droogspecialist kreeg de uitdaging om het vocht er in een zo kort mogelijke tijd uit te halen. We plaatsten een testopstelling om te zien of de droogtechniek die wij wilden toepassen succesvol zou zijn. Op vrijdag werden de natte pakken steenwol in droging gezet en de resultaten van slechts één weekend drogen waren meer dan goed. Maar ja, hoe droog je 2.000 pakken steenwol in korte tijd?

Droogkamer biedt oplossing

Wij installeerden een droogkamer bij onze klant, waarin we de ML180 adsorptiedroger plaatsten. Daarin werd de steenwol pakken geplaatst. Zo kon de snelheid en verwerking toch worden gewaarborgd, Het drogen van deze steenwol heeft onze klant zo’n ruime € 80.000 bespaard. Door het drogen van de natte steenwol zijn niet alleen kosten bespaart, maar is ook een berg afval voorkomen en is het milieu ontlast. Tevens zorgden wij ervoor dat er geen tijdverlies is ontstaan, waardoor de opdracht op tijd kon worden opgeleverd aan de klant.

Heeft u ook een uitdaging om een product te drogen? Wij denken graag met u mee!  

Neem contact op