9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Tanks gastanker versneld gedroogd

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

We lossen niet alleen problemen op in de bouw en bij waterschade. Ook in de scheepvaartindustrie lossen wij vochtproblemen op. Onlangs kregen wij een opdracht om de gastanks van een grote LNG-gastanker (Liquefied Natural Gas) te conditioneren. Gastankers zijn tankers die vloeistoffen vervoeren die onder normale omstandigheden gasvormig zouden zijn. De tanker lag in de haven van Rotterdam voor groot onderhoud. En naast las- en renovatiewerkzaamheden werden ook de gastanks gereinigd.

Tanks drogen na reiniging

Tanks van dergelijke gastankers moeten aan hoge eisen voldoen omdat ze hoge druk moeten kunnen weerstaan. Daarom worden ze met grote regelmaat onderworpen aan inspectie en onderhoud. Na het reinigen is het van belang dat deze tanks snel weer droog zijn om een volgende lading te kunnen vervoeren. Wat dat betreft is tijd geld, ook zeker in de scheepvaart. Wachten totdat tanks na het reinigen vanzelf drogen is natuurlijk een ‘no go’. 

Inzet droger Munters MX7500

De klant vroeg ons om een snelle en effectieve droogoplossing. Door de inzet van adsorptiedrogers werd een zeer droog klimaat in de tanks en leidingen gecreëerd, waardoor vocht snel tot een verleden behoorde. Droge lucht voorkomt corrosievorming en zorgt voor een betere kwaliteit van product. Bij deze gastanker installeerden wij een van onze grotere type droogmachines, de Munters MX7500, die maar liefst 7.500m3 droge lucht per uur produceert. De droogmachine werd op het schip geplaatst en werd de droge lucht met behulp van een flexibele luchtslang in de tanks van het schip geblazen. Op deze wijze waren de tanks binnen enkele dagen weer droog en klaar voor een volgende lading.

Het belang van drogen na onderhoud van tanks

Weten wat wij met onze droogapparatuur kunnen betekenen voor uw project?

Neem contact op