9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Tijdelijk drogen bij uitval klimaatbeheersing

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Droogspecialist is uw partner in specialistisch drogen. Ook bij industriële processen, zoals in de foodindustrie en chemische industrie, waar tijdens een shutdown of uitval van de vaste klimaatbeheersingsapparatuur tijdelijke droogapparatuur nodig is. Zo ook bij deze klant, een chocoladefabrikant die snoep en candybars produceert.

Weekend uitgesteld

Het was zomaar een vrijdagmiddag in oktober. Onze specialisten stonden in de startblokken om weekend te gaan vieren. Maar zoals het vele vrijdagen gaat, kwam er aan het eind van de middag een telefoontje van een bekende klant. Enkele jaren geleden plaatsten wij bij deze grote chocoladeproducent een grote droogmachine, omdat de vaste installatie het begeven had. Ook toen snelde onze technicus naar het oosten van het land om het probleem op te lossen.

Productie stil gelegd

En nu ook weer. Door een defect aan de vaste drooginstallatie was de productie stilgelegd. Echter maar voor korte duur. Eén telefoontje naar Droogspecialist en een grote droogmachine van het type MXT5000 werd direct naar deze klant gebracht en geïnstalleerd. Zo liep de productie geen vertraging op. Nadat de benodigde nieuwe onderdelen voor de vaste installatie binnen waren, kon de machine weer worden opgehaald. Mooie klus en een tevreden klant. Daar doen wij het voor!

Over de MXT5000

Deze industriële adsorptiedroger heeft een grote droogcapaciteit en droogt tot 5000 kubieke meter lucht per uur. Deze droger werkt zelfs nog goed bij lage temperaturen en kan dan tot 1.000 liter vocht per 24 uur uit de lucht onttrekken, die via een aparte slang wordt afgevoerd. Doordat de droger is geplaatst in een offshore container is deze gemakkelijk te verplaatsen en vervoeren. Met de optioneel bij te leveren hygrostaat wordt de luchtvochtigheid gemeten, waardoor de lucht op een constante luchtvochtigheid kan worden gehouden.

Ook (tijdelijk) problemen met een te hoge vochtigheid? Wij helpen u graag!

Neem contact op