9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Parketvloer en vloerisolatie gedroogd in Stedelijk Museum na waterschade

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Als we een project droog opleveren, dan zeggen wij tegen de klant vaak “tot ziens”. Dat bedoelen we uiteraard niet zo letterlijk… Echter, als een probleem zich voor een tweede keer voordoet, dan zijn wij onze klanten natuurlijk graag van dienst. Zo ook bij het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Enkele jaren geleden hebben wij een deel van een vloer gedroogd, die door een lekkage in de betonnen constructievloer waterschade had opgelopen. Recentelijk was een defect aan een afvoerpomp de oorzaak van een forse waterschade. De houten parketvloer in het museum was plaatselijk omhoog gekomen, doordat er water in de isolatielaag terecht was gekomen. Droogspecialist was snel ter plaatse en maakte een plan van aanpak.

Vloerisolatie drogen

Omdat de vloer in het betreffende gedeelte van het museum in gebruik moest blijven, hebben wij een oplossing bedacht: het plaatsen van een gedeeltelijk verhoogde vloer. Hieronder hebben wij met behulp van enkele ventilatoren een luchtstroming gecreëerd die de dekvloer kon drogen. Omdat ook de onderliggende isolatie nat was, boorden we diverse gaten in de vloer, tussen de vloerverwarming in. Met behulp van hogedrukventilatoren en vacuümturbines werd aan de ene zijde droge lucht in geblazen en aan de andere kant het vocht onttrokken. Zo konden wij in korte tijd de parketvloer en vloerisolatie drogen en kon de parketlegger de vloer herstellen.

Bekijk hier een filmpje over vloerisolatie drogen:

Neem contact op