9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Vloerpotten drogen na forse lekkage

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Onlangs werden wij benaderd door een klant waar door lekkage vocht in vloerpotten terecht was gekomen. Deze pvc-pijpjes onder bureaus, waar leidingen en kabels doorheen lopen, waren vol gelopen met water. Hoe haal je vocht uit een pand dat nog volop in aanbouw is en waar het koud is binnen?

Drogen bij lage temperaturen

De oplossing van Droogspecialist kwam in de vorm van inzet van adsorptiedrogers, van het type Munters M120. Deze drogers staan bekend om het ontvochtigen van lucht, ook bij lage temperaturen en blazen verwarmde lucht naar buiten met een zeer lage vochtigheid. Deze droger blijft bij temperaturen onder de zeven graden Celsius goed zijn werk doen. Een ideale combinatie dus.

Onze aanpak

We plaatsten houten plankjes op de vloerpotten, met een gat ter grootte van de luchtslang van de droogmachine. Op de uitblaaskant van de droogmachine sloten we een luchtslang aan, die vervolgens de droge lucht in de vloerpotten bliezen. Zo worden de leidingen droog geblazen met droge warme lucht, zodat er geen gevaar meer is voor kortsluiting.

De Munters M120

Deze droger is ook uitermate geschikt voor toepassing in gekoelde ruimtes en vriescellen, in bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie. Ook is deze adsorptiedroger een prima oplossing om een ruimte te drogen na water- of brandschade. Er wordt namelijk een hele lage luchtvochtigheid uitgeblazen waardoor corrosie wordt voorkomen.

Contact

De mogelijkheden van Munters M120 bespreken voor uw project? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op