9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Zorgvuldig vocht meten vloer op OK in LangeLand Ziekenhuis

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

De wasruimte bij de operatiekamers van LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer was een bron van ergernis van het personeel. Door vocht onder de vloerbedekking ontstond schade aan de vloer en hadden zich vochtblaasjes op de kunststof vloer gevormd. Bij het vocht meten vloer bleek de vloer vochtig te zijn. Droogspecialist werd ingezet om dit probleem op te lossen, door allereerst het vochtgehalte in de vloer te meten.

Vocht meten vloer met Calcium Carbid meting

Om eenvoudig het vochtpercentage van de vloer te meten is soms een vochtmeter voldoende, een apparaat dat klanten bij ons huren om zelf de indicatieve meting te doen. Zoals de naam al aangeeft is dit een indicatie van vocht. Bij dit project was het belangrijk om precies te weten wat het vochtgehalte van de vloer was en koos de klant op ons advies voor meerdere calcium carbid-metingen. Weten hoe een calcium carbidmeting in zijn werk gaat? Bekijk dit filmpje:

Om het washok te drogen nadat de lekkage was verholpen hebben wij een koeldroger ingezet van het type TTK 175, in combinatie met 2 ventilatoren van het type DRV580. We kozen specifiek voor deze apparatuur vanwege hun geringe geluidsproductie, wat uiteraard van groot belang is op een OK-afdeling, waar dagelijks zieke mensen worden opgenomen en geopereerd. De vloerafwerking moest voor deze droogklus wel worden verwijderd. De drogers hebben een aantal weken gestaan en wij voerden wekelijks tussentijdse metingen uit op het vochtgehalte in de vloer.

Regelmatig meten

kort daarop ontstonden er ook problemen met vocht in de nabij gelegen vloer. Nu zat er vocht onder de vloerafwerking in de hal naast de wasruimte. Samen met het technische team en hoofd OK van het ziekenhuis onderzochten we de vloeren van OK-afdeling en hebben we op diverse plekken calcium carbid vochtmetingen uitgevoerd in de gang. We constateerden op diverse plekken verhoogde meetwaarden, waarna er kernboringen zijn gedaan, i.s.m. betonboorbedrijf – kleine gaten in de vloer waar we metingen in kunnen uitvoeren. Dat moest uiterst zorgvuldig gebeuren omdat stofvorming voorkomen moet worden i.v.m. hygiëne voor patiënten, de medicijnvoorraad etc. Uiteindelijk hebben we hier niet hoeven drogen maar hebben we wel wekelijks vocht gemeten door de vloerafwerking plaatselijk bloot te leggen.

Ook last van vocht onder uw vloerafwerking? Weten of de vloer droog genoeg is voor de eindafwerking? Neem contact met ons op voor een advies op maat, het huren van een indicatieve vochtmeter of het laten uitvoeren van een nauwkeurige calcium carbidmeting voor het vocht meten vloer.

 

Neem contact op