9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Vocht tussen dakbedekking – dakisolatie drogers zorgen voor snelle droging

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Al tijden waren er problemen bij een appartementencomplex in Leidschendam. Door problemen met de aansluitingen op het dak, was er vocht tussen dakbedekking en het dak terecht gekomen. Omdat de opdrachtgever snel met een oplossing voor de bewoners wilde komen, belde hij met Droogspecialist. Na het eerste inventarisatie-bezoek brachten wij een offerte uit. Onze opdrachtgever besloot snel de apparatuur te laten plaatsen en de dakdekker noodreparaties uit te laten voeren. Onze specialisten installeerden de droogapparatuur vakkundig, zodat de wateroverlast snel verholpen kan worden en de dakisolatie kan drogen.

Vocht tussen dakbedekking

Op het totale dakoppervlak van 300 vierkante meter plaatsten wij:

  • 3 adsorptiedrogers van het type Munters M120, die droge lucht onder de dakbedekking blaast
  • 6 hogedruk-turbines, die de vochtige lucht onder de dakbedekking aanzuigen
  • 6 waterafscheiders, die het water wat onder het dak zit opvangen.
  • 6 geluidsdempers, ter voorkoming van geluidsoverlast voor de bovenliggende appartementen

Deze droogapparatuur zal de komende 4 weken volcontinu draaien. Wekelijks voeren wij ter plekke controles uit, om een positief resultaat te waarborgen.

De werking van de M120

De M120 is een compacte adsorptiedroger die bestaat uit vier delen. Elk deel bevatten ventilatoren, welke aangedreven worden door een gemeenschappelijke motor, een direct aangedreven adsorptierotor en een regeneratie-luchtverhitter. Door de distributiekamers met geïsoleerde delen wordt er een balans tussen ontvochtings- en regeneratiestromen gecreëerd. De elektrische delen zijn geplaatst in het voorste compartiment. Deze droger voldoet aan zowel de Europese normen als aan de CE-markeringsspecificaties.

Rotortechnologie

De M120 is vervaardigd van geribd composietmateriaal dat op effectieve wijze waterdamp aantrekt en vasthoudt. De droger maakt gebruik van rotortechnologie. Luchtstromen, luchtomstandigheden, rotorsecties en rotor-toerentallen worden optimaal aangepast aan specifieke toepassingen. Een innovatief regelsysteem zorgt voor optimaal stroomverbruik van de unit. Een kenmerk van de M120-rotortechnologie is een efficiënte luchtdistributiekamer die de sectoren verdeelt en de ontvochtigings- en regeneratieluchtstromen met elkaar in evenwicht brengt.

Neem contact op