9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Versneld drogen na schoonmaak bij vlees verwerkend bedrijf

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Het drogen van grote ruimten is één van onze specialismes. Daarvoor zetten wij grote adsorptiedrogers in, vaak voor industriële toepassingen. De Munters MXT 9000 en MXT 5000 zijn echte werkpaarden die grote hoeveelheden vochtige lucht snel kunnen drogen. Door de praktische en stevige behuizing kunnen deze drogers prima buiten staan en eenvoudig worden vervoerd.

Weten wat wij voor uw industriële ruimte kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op!

Vochtige ruimte drogen voor hygiëne

Wanneer voedselveiligheid in het gedrang komt, is snel handelen belangrijk. Bij een vleesverwerkend bedrijf op de Veluwe liep men al lange tijd tegen een probleem aan: na de grondige schoonmaak die volgt op elke shift (het bedrijf is 24 uur per dag operationeel) moest het personeel de vloeren en apparatuur handmatig drogen. Een tijdrovende klus die ook niet zonder gevaar is. Want hoe zorg je ervoor dat de voedselveiligheid niet in gevaar komt? Ongewenste bacteriën door menselijk handelen zijn niet uit te sluiten en ook het ontstaan van schimmels ligt op de loer. Vandaar dat er een oplossing werd gezocht om de ruimte snel en efficiënt te drogen, die tijd en uiteindelijk geld bespaart.

Industriële droger

Men besloot als proef een droger in te zetten om te onderzoeken of geforceerde droging met behulp van deze machine een betere en snellere oplossing zou zijn dan het handmatig drogen. Men benaderde Droogspecialist om deze proef uit te voeren. Gezien de omvang van de fabriek kozen we voor de Munters adsorptiedroger MXT9000, onze grootste droger.

Buitenopstelling

Bij dit project stelden we omwille van de beschikbare ruimte en hygiëne de droger buiten op. Na het aansluiten van de machine verbonden we met luchtslangen de droger met de te drogen productieruimte. De machine zuigt vochtige lucht aan, waarna de droger zo’n 9000 kubieke meter lucht per uur behandelt en droge lucht terugvoert naar de productieruimte. Na elke droogronde wordt de machine uitgeschakeld en wordt de productie hervat.

Extra droger nodig om vochtige ruimte drogen

Omdat het een proef betreft is de klant kritisch. Gaat het proces wel snel genoeg? De klant wil het droogproces versnellen en daarom plaatsen we binnenkort een tweede machine. Als de proef succesvol blijkt, dan zal de klant een vaste drooginstallatie plaatsen. Tot die tijd draait de machine op volle toeren.

Contact?

Wilt u een vochtige ruimte drogen? Of weten wat een droogmachine kan betekenen voor uw productieproces? Neem vandaag nog contact op met Droogspecialist!

Neem contact op