9.3

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Water in dakisolatie verhelpen onder extreme omstandigheden

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Water in dakisolatie verhelpen? Dat kunt u wel aan Droogspecialist overlaten. Ook bij dit bijzondere project in Limburg. Door lekkages ondervond de eigenaar van dit pand problemen; er was water in de isolatielaag terecht gekomen, door hevige regenval. Onze specialist Vincent reisde af naar het zonnige zuiden om een plan van aanpak te maken. Omdat uitstel van de oplevering en vervanging van de isolatielaag geen optie waren en een kostbare aangelegenheid zou zijn geweest, koos de opdrachtgever voor de snelste en meest voordelige oplossing: drogen! En met succes…

Water in dakisolatie verhelpen onder extreme omstandigheden

Het was een enorme klus op één van de heetste dagen die Nederland in 2020 tot nu toe heeft gekend. Met temperaturen die rond de 30 graden Celsius lagen, hebben onze specialisten knap werk geleverd, dat er niet alleen spectaculair uitzag maar ook nog eens heel goed werkte. Omdat er balklagen tussen het dak in zaten, creëerden wij kort op elkaar, om en om, lucht inblaaspunten en -afzuigpunten.

ML120 adsorptiedrogers

Voor het drogen van de vochtige isolatielaag plaatsten wij hogedruk vacuümturbines voor het creëren van onderdruk. In 5 dagen plaatsten onze specialisten 700 daktules, die we koppelden aan de vacuümturbines. Daarnaast installeerden we adsorptiedrogers van het type M120 om overdruk te creëren, om warme en droge lucht (met een lage luchtvochtigheid) onder de dakbedekking te blazen. Zo ontstond er een goede luchtcirculatie van gecontroleerd, droge lucht. Omdat de lucht die wordt ingeblazen altijd droog is, is het droogproces optimaal.

Snel proces

Binnen 2 weken was de isolatielaag voldoende droog en demonteerden wij in 2 dagen de apparatuur en daktules. Om opnieuw inregenen te voorkomen dekten wij de gaten af. De dakdekker zal dit project succesvol afsluiten door het opnieuw bedekken van de kleine gaten. Weten wat wij voor uw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Neem contact op