9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Isolatiedrogen na hoosbui bij IJ-boulevard in aanbouw

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Water onder de vloer – je moet er niet aan denken. Vocht dat vast komt te zitten tussen de betonnen ondervloer en de cement dekvloer, kan uit zichzelf lastig verdampen. Het zit als het ware ingesloten tussen twee lagen, die geen vocht doorlaten. Als er dan ook nog vloerverwarming tussen zit, dan is het vocht verwijderen een noodzakelijke en ook ingewikkelde klus. Echter, niet voor Droogspecialist. Wij weten wel raad met vocht in isolatielagen.

Water onder de vloer

Onlangs kwamen we in actie bij een nieuwbouwproject in Amsterdam, na een hele forse regenbui, waar men hard werkt aan de realisatie van de IJ-boulevard. In de nieuw te realiseren drijvende fietsenstalling in het IJ, achter het Centraal Station, moet plaats komen voor 4.000 fietsen. Het is een bijzondere constructie, die op een externe locatie werd voorgebouwd en over het water is getransporteerd naar het Centraal Station. Het dak van de fietsenstalling wordt ingericht als wandelboulevard voor het publiek en onze opdrachtgever werd als onderaannemer aangetrokken voor de terreininrichting en het aanbrengen van de natuursteen verharding op het dak van de fietsenstalling.

Carbidmetingen

Al eerder waren wij ter plekke om voor onze opdrachtgever de betonnen bak te inspecteren met een groot aantal carbid-metingen, om de structuur van het beton nader te inspecteren voor de afwerking. Na de hoosbui was er echter water terecht gekomen in de bewakingsruimte in aanbouw, waar op de betonvloer een zwevende cement dekvloer was aangebracht, inclusief vloerverwarming. Omdat de fietsenstalling in aanbouw is, kwam het hemelwater in grote hoeveelheden in de acht cm dikke isolatielaag terecht. Onze opdrachtgever belde ons direct om het overtollige water uit de tussenlaag te verwijderen, een specialistische klus.

Water onder de vloer drogen met isolatiedrogers

Om het vocht te kunnen afvoeren boorden we met aandacht en precisie een groot aantal gaten in de cement dekvloer, om schade aan de vloerverwarmingsslangen te voorkomen. Daarop koppelden wij door middel van vele luchtslangen drie waterafscheiders aan met drie hogedrukpompen (vacuümturbines). Tevens plaatsten we een droger van het type DS65P, in combinatie met twee ventilatoren (DRV3000), wat voldoende is om de ongeveer dertig vierkante meter tellende vloer te drogen.

Na een uur draaien was er al meer dan zestig liter water uit de vloer gehaald. De apparatuur zal zo’n twee weken blijven staan om al het vocht onder de vloer te verwijderen. Begin 2023 wordt de nieuwe fietsenstalling in gebruik genomen.

Weten hoe wij het vocht kunnen verwijderen uit de isolatielagen van uw vloer?

Neem contact op