9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Wateroverlast in hotel zorgt voor muffe lucht

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

De vochtige winter met veel regenval zorgde voor extra drukte, ook bij Droogspecialist. Regelmatig kregen wij verzoeken om kelders en laaggelegen ruimtes te drogen. Zo ook bij een Eindhovens hotel, waarvan de kelderruimte tijdelijk onbruikbaar werd doordat er grondwater naar binnen kwam.

Schimmel en muffe lucht voorkomen

Droogspecialist plaatste ter voorkoming van ergere schade een achttal droogmachines van het type DS45-P met ventilatoren van het type DRV4000, die er voor zorgden dat de luchtvochtigheid laag bleef. Immers, een (te) hoge luchtvochtigheid kan ertoe leiden dat er schimmels en muffe lucht ontstaan. In een hotel natuurlijk erg onwenselijk.

Oorzaak schimmel opsporen van groot belang

Om dit te voorkomen installeerde onze technicus een aantal drogers, die vele honderden liters water onttrokken aan de ruimte. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een oplossing om de overlast van het binnendringen van het grondwater aan te pakken.

Vocht voorkomen in kelder:

  • Maak ondergrondse ruimtes, zoals kelders en souterrains, waterdicht.
  • Laat de aansluiting van uw pand op het riool controleren. Wateroverlast in kelders of kruipruimtes wordt vaak veroorzaakt door een lekkende aansluiting. Een pomp of terugslagklep in de leiding kan wateroverlast voorkomen.
  • Zorg ervoor dat het regenwater dat op of rond de pand valt, goed wordt afgevoerd. Wateroverlast in kelders of kruipruimtes wordt vaak veroorzaakt door regenwater.
  • Leg drainage aan op uw eigen terrein. Dat is het afvoeren van water uit de bodem over en door de grond. U kunt de drainage aansluiten op een riool. Maar ook op een drainage van de gemeente, of op een sloot of beek.
  • Check of het geen optrekkend vocht is wat doorslaat door de muren. In dat geval dient u contact op te nemen met een bedrijf gespecialiseerd in het impregneren en/of injecteren van muren.

Toch een vochtige kelder of souterrain?

Bel Droogspecialist voor een snelle en kundige oplossing!

Neem contact op