9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Waterschade door lekkage woonark deskundig verholpen

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Wanneer waterschade opgelost moet worden is de opdrachtgever er vaak bij gebaat dat er zo min mogelijk gevolgschade ontstaat. Zeker wanneer er vocht op moeilijke plaatsen verscholen zit, zoals bij deze woonark waarbij vocht in de isolatielaag terecht was gekomen.

Onderdrukdroging / Isolatiedrogen bij waterschade woonboot

Door een lekkage in een afvoerpomp ontstond er waterschade in de vloer, waardoor droging noodzakelijk was. Droogspecialist was snel ter plekke om de schade zoveel mogelijk te beperken. Met behulp van onderdrukdroging (isolatiedrogen) wist Droogspecialist de zo genaamde ‘sandwichvloer’ – waarbij isolatie onder de zandcementvloer ligt – snel te drogen.

Vacuümtechniek

Er werd een combinatie van droge lucht inblazen en vochtige lucht eruit zuigen door middel van vacuümtechniek ingezet, om de waterschade onder de vloer snel te drogen. Zo werd een goede luchtstroming bereikt, waardoor de isolatielaag in korte tijd droogde. Droogspecialist zette hiertoe een waterafscheider van het type WA 4L in.

Over waterafscheider WA 4L

Deze waterafscheider zegt eigenlijk al wat hij doet: water onttrekken. De machine zorgt ervoor dat het onttrokken water uit isolatielagen automatisch wordt opgevangen en kan worden afgepompt naar een afvoerpunt. Deze waterafscheider voorzien van een filtersysteem dat de lucht volledig filtert alvorens deze wordt aangezogen.

Waarom isolatiedrogen bij waterschade woonboot?

Deze isolatiedroger is ontwikkeld voor het drogen van zwevende dekvloeren met isolatie. Om het gebruiksgemak te vergroten heeft deze machine een automatische ‘flow’-regeling, die aangeeft wanneer de ideale druk is bereikt. Het apparaat is voorzien van een kWh urenteller en een draai-urenteller, zodat je eenvoudig kunt controleren hoe lang de machine aanstaat en wat het stroomverbruik is. Omdat isolatie drogen een specialistische aanpak vraagt, installeerde Droogspecialist deze machines voor de klant.

Isolatiedrogen voorkomt sloop en vervangen

Omdat alle wanden en de verdere opbouw ook op de vloer zijn gebouwd, was slopen zeker in deze situatie zeker geen optie. Met deze manier van drogen is niet alleen veel tijdwinst behaald maar ook een hoop ergernis en kosten zijn bespaard gebleven.

Wilt u ook weten hoe u waterschade woonboot kunt beperken? Of wilt u weten of een isolatiedroger geschikt is voor uw project?
Neem dan contact met ons op!

 

Neem contact op