9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Nieuwbouw appartementen-complex vlak voor oplevering getroffen door forse waterschade

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Vlak voor de oplevering van een appartementencomplex in Amsterdam, ontstond een aantal weken geleden in het weekend een forse waterschade door een kapotte watermeter. Gedurende het weekend liep er ongemerkt 43 kubieke meter water vanaf de vierde verdieping in naast- en onderliggende appartementen.

Zwevende vloer drogen

De vloeren van deze woningen waren ‘zwevend’ gelegd, wat inhoudt dat er een isolatielaag is toegepast. De vele duizenden liters water kwamen in veertien woningen terecht, onder andere in de isolatielaag van de vloeren. Om de overlast zo beperkt mogelijk te houden – en geen onnodige vertraging in de oplevering op te lopen – belde de aannemer Droogspecialist, die direct alles op alles zette om de veertien woningen te drogen met een specialistische droogmethode, waarbij ook de vloerisolatie gedroogd werd.

Door zes man werden in twee dagen tijd vele honderden gaten in de vloer met vloerverwarming aangebracht, waarop luchtslangen werden aangesloten. Zo kon er een luchtstroming door de isolatielaag worden gecreëerd, waardoor het vocht snel onttrokken kon worden. Droogspecialist controleerde het droogproces enkele malen per week, door het verrichten van vochtmetingen. Nadat alles voldoende droog was, konden de laatste puntjes op de i worden gezet en konden de woningen alsnog tijdig worden opgeleverd.

Neem contact op