9.3

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Koud water luchtbevochtiger

Koud water luchtbevochtiger

Of het om een fabriek, kantoor, ziekenhuis of andere openbare ruimte gaat, een koud water luchtbevochtiger kan de te droge lucht met succes aanpakken.

Met de verschillende uitvoeringen is er altijd wel een koud water luchtbevochtiger die voor uw ruimtes geschikt is.

Neem contact op

Werking koud water luchtbevochtiger

Hoewel er diverse types koud water luchtbevochigers zijn, werken ze alle volgens een vergelijkbaar principe. De luchtbevochtiger is voorzien van een watertank met schoon water. Afhankelijk van het type koud water luchtbevochtiger wordt het water via verdamping of verneveling in de lucht gebracht.

Nadat het water is verdampt of verneveld, wordt de vochtige lucht in de ruimte verspreid door een ventilator of door natuurlijke luchtcirculatie. Over het algemeen wordt er vocht aan de lucht toegevoegd zonder het water te verwarmen.

Neem contact op

Voordelen koud water luchtbevochtiger

De combinatie van veiligheid, energiezuinigheid, onderhoudsgemak en veelzijdigheid maken koudwater bevochtigers tot de meest gewilde bevochtigers.

  • Veiligheid: koudwater bevochtigers gebruiken geen warmtebron en geven daardoor minder risico op brand, of verbranding door onjuist gebruik.
  • Energiezuinigheid: koudwater bevochtigers hebben over het algemeen minder onderhoud nodig dan warme luchtbevochtigers, omdat er geen kalkaanslag of mineralen achterblijven door verdamping van water.
  • Veelzijdigheid: koudwater bevochtigers kunnen in verschillende omgevingen worden gebruikt, zonder dat ze warmte toevoegen aan een ruimte. Dit maakt ze geschikt voor gebruik gedurende het hele jaar, ongeacht het seizoen.

Bevochtigers - Droogspecialist
tent drogen

Types en toepassingen

Droogspecialist heeft 5 verschillende koudwater bevochtigers die geschikt zijn voor industriële luchtbevochtiging, met elk hun eigen capaciteit en toepassingsmogelijkheden. Naast de grondige luchtbevochtiging, filteren en reinigen de apparaten ook de lucht.

Type   Gewicht Reservoirinhoud  Capaciteit      Ruimte tot  Geluidsniveau
– B900  20 kg     34 liter                   2,5 liter              900 m3        32-44 dBA
– B500  24 kg     50 liter                   2,5 liter/uur       875 m3         32-44 dBA
– B160 38 kg       57 liter                  7 liter/uur                                 62 dBA
– B430  68 kg     130 liter                 10-15 liter/uur                         68 dBA
– B360  58 kg     100 liter                 12-18 liter/uur                         65 dBA

Neem contact op

Koudwater bevochtiger B900 wordt het meest verhuurd, deze is erg stil, compact van formaat en voorzien van een hygrostaat om de gewenste luchtvochtigheid in te stellen. Dit is de voordeligste variant in zijn klasse. Voor wie iets meer technisch vernuft wil, is er de geavanceerde B500. Deze is uitgerust met een elektronische hygrostaat en waterniveau-indicator. Bevochtiger B160 is op zijn plaats in middelgrote productieruimtes, musea, drukkerijen, kantoren, opslagruimtes etcetera. B430 en B360 worden vooral ingezet in grotere productieruimtes, werkplaatsen, loodsen, garages, magazijnen, winkels, tenten etcetera.

Ook ultrasoon bevochtigers worden beschouwd als koudwater bevochtigers. Ze werken op basis van ultrasone trillingen; er wordt dus geen verwarmingselement gebruikt. Omdat het wel een andere techniek is, vindt u ze onder de naam ultrasoon bevochtiger.

In onze online catalogus kunt u meer over Luchtbevochtiger ultrasoon koud water lezen.

Contact
ultrasoon bevochtiger huren
Luchtvochtigheid verhogen op kantoor

Koudwater bevochtigers en méér

Heeft u naast bevochtigen meer binnenklimaatuitdagingen? Bevochtigen of juist ontvochtigen, meten, ventileren en verwarmen: wij hebben alle benodigde apparatuur direct beschikbaar en kunnen deze heel snel inzetten om uw binnenklimaat op orde te krijgen.

Neem contact op