9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Bouwdroger huren

Bouwdroger huren

Als u last heeft van vocht tijdens de bouw of verbouwing of u vertraging door vocht wilt voorkomen, dan is een bouwdroger huren dé oplossing. Hiermee verwijdert u effectief vocht tijdens het bouwproces en kunt u gewoon doorbouwen. Handig, want tijdens de bouw worden honderden liters water in de woning of het bedrijfspand ingebracht. Deze moet echter weer door verdamping uit de constructie. Dit kan resulteren in een flinke vertraging als het weer tegen zit. En daar zit u dus letterlijk en figuurlijk niet op te wachten. 

Droogspecialist heeft ruime ervaring met bouwdrogen en verhuurt bouwdrogers voor elke klus. Zo bespaart u veel geld en tijd en bent u niet meer afhankelijk van weersomstandigheden. Hierbij bieden we enkel topmerken én garanderen we een scherpe prijs. Het loont dus om een bouwdroger te huren. Iets voor u?  Bekijk dan direct onze bouwdrogersventilatoren, en heaters en huur uw apparaat direct online.

Neem contact op
bouwdroger huren

De voordelen van bouwdrogers huren

Een bouwdroger huren heeft verschillende voordelen. Onderstaand de belangrijkste op een rij:

 • Efficiënter werken: door bouwdrogen is een ruimte veel sneller op de gewenste vochtigheidsgraad, waardoor de werkzaamheden zo min mogelijk vertraging oplopen en uw projectoplevering niet in gevaar komt.
 • Continuïteit: de snellere droging voorkomt stagnatie van de geplande werkzaamheden.
 • Kostenbesparend: door de tijdsbesparing kunt u sneller doorwerken en bespaart u dus ook op de kosten. Daarnaast kost het meer energie om een vochtig gebouw te verwarmen.
 • Behoud van kwaliteit van materialen: een bouwontvochtiger voorkomt problemen zoals schimmel op de wanden en het aantrekken van ongewenst ongedierte, wat zowel de werkomstandigheden als het welzijn ten goede komt.
Neem contact op

Welke vochtvreter c.q. bouwdroger moet ik huren voor mijn klus?

Er zijn verschillende soorten bouwdrogers op de markt. Welke bouwdroger u nodig heeft voor uw klus, is afhankelijk van meerdere omstandigheden:

 • De inhoud van de ruimte
 • Het gewenste restvochtgehalte
 • De beschikbare stroomtoevoer
 • De toegankelijkheid van de ruimte (i.v.m. de grootte van de apparatuur)
 • Het maximum aantal toegestane decibels (geluid)
 • De mogelijkheden tot afvoer van vocht uit de lucht

Bent u benieuwd welke vochtvreter c.q. bouwdroger het beste bij uw specifieke project past? Neem dan contact op met een van onze experts.

Neem contact op
vocht uit muur halen lucht ontvochtigen

Wat maakt huur bouwdroger zo aantrekkelijk?

Bouwdrogen is een veilige methode om vocht uit bouwmaterialen te halen. De kans op krimpscheurtjes in de vloer of muur is erg klein met onze professionele bouwdrogers. Wilt u het bouwdrogen zo snel en efficiënt mogelijk laten verlopen? Zorg dan dat het gebouw waar u de droger wilt inzetten winddicht is. Plaats ook extra ventilatoren die een krachtige luchtworp over de vloer laten blazen. Benieuwd welke bouwdrogers u het beste kunt huren voor uw project? Vraag het dan vrijblijvend aan onze droogspecialisten voor alle info over huur bouwdroger.

Hoe werkt een bouwdroger?

Bouwdrogers onttrekken vocht uit de lucht. Dit kan op twee manieren: met de techniek van een condensatiedroger of een adsorptiedroger. Deze bouwdrogers werken als volgt:

 • Condensatiedroger huren: deze droger onttrekt vocht uit de lucht en blaast deze vervolgens langs gekoelde lamellen. Hierdoor gaat de lucht condenseren. Het condenswater wordt in de bouwdroger opgevangen en de droge lucht wordt teruggeblazen in de ruimte. Dit proces herhaalt zich continu.
 • Adsorptiedroger: een adsorptiedroger werkt met een roterend wiel, waar de vochtige lucht langs wordt geblazen. Het vocht verlaat de droger via een luchtslang. Bekijk hier de mogelijkheden voor een adsorptiedroger huren.

Neem contact op

Hoe snel droogt een ruimte met een bouwdroger?

Een bouwdroger zorgt voor de versnelde droging van een ruimte ten aanzien van natuurlijk drogen. De exacte droogcapaciteit van het apparaat kan echter verschillen door enkele variabelen:

 • De capaciteit van de droger
 • Het aantal kubieke meters dat moet worden gedroogd
 • Het aanbod van vocht in de lucht
 • Het gewenste restvochtgehalte (het vocht dat overblijft na de droging)

Bouwdroger verhuur is de ideale oplossing wanneer er snel gedroogd moet worden. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor huur bouwdroger en droog al binnen 24 uur.

Contact
Bouwdroger DS65-P - Droogspecialist

Waarom een bouwdroger huren bij Droogspecialist

Droogspecialist is gespecialiseerd in bouwdrogen en biedt diverse oplossingen voor uw (ver)bouwproject. De voordelen van Droogspecialist op een rij:

 • Binnen 24 uur een bouwdroger geleverd
 • Getest op veiligheid en kwaliteit
 • Deskundig advies op locatie bij huur bouwdroger
 • Hoge korting bij langere huurtermijn
 • Apparatuur wordt door een ervaren specialist geplaatst
 • 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen

Naast bouw drogerverhuur, kunt u ook bij ons terecht om ventilatoren te huren, heaters te huren en vochtmetingen te verrichten om het droogproces vooraf of tijdens het bouwdrogen te controleren.

Droogspecialist laat continue tevredenheidsonderzoeken uitvoeren door een extern bedrijf. Lees meer over wat onze klanten van ons vinden.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Kan ik een bouwdroger in een koude ruimte gebruiken?

U kunt een bouwdroger in een koude ruimte gebruiken, maar dat gaat ten koste van de droogtijd. De droger zal door de beperkte verdamping van het vocht minder goed zijn werk kunnen doen dan wanneer het rond de twintig graden is. Om dit probleem te verhelpen, kan er een kachel in de ruimte worden geplaatst.

Hoe lang moet ik een bouwdroger huren?

De tijd die nodig is om te drogen, kan per proces variëren. Om dit te bepalen, is het van belang om te weten of het een doorlopend proces is of een tijdelijk probleem dat u wilt oplossen. Bij een doorlopend proces is het van belang dat de juiste droger met de juiste capaciteit wordt gekozen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Bij een probleem van tijdelijke aard, zoals een reinigingsproces, zal het aanbod van het vocht steeds minder worden, totdat het probleem volledig is opgelost.

Hoe snel kunnen jullie een droger leveren?

Bij Droogspecialist betekent vandaag bellen nog dezelfde of volgende dag leveren. Wij brengen de apparatuur en installeren deze voor u, of u komt deze zelf halen en brengen. Altijd in goed overleg.

stucwerk drogen