9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Luchtontvochtigen

Luchtontvochtigen

Vertraging oplopen is een gevaar dat altijd op de loer ligt bij bouwprojecten. Als er al materiaaltekorten zijn en fouten in de planning zijn gemaakt, kun je al helemaal geen verdere stagnatie in de planning, bijvoorbeeld door vochtige ondergronden, gebruiken. Ook thuis zijn vochtige ruimtes vaak de oorzaak van allerlei problemen.

Het luchtontvochtigen is de perfecte oplossing voor dit soort vochtproblemen. Dit proces zorgt er niet alleen voor dat de relatieve vochtigheid in de ruimte wordt verlaagd, maar voorkomt ook eventuele schade, zoals schimmels, ongedierte en vochtplekken.

In dit artikel vindt u alles wat u moet weten over luchtontvochtigen. Zo kan uw project weer snel opgepakt worden en bespaart u op de kosten die de normale lange wachttijd en eventuele schade met zich meebrengen.

Neem contact op
luchtontvochtigen

Wat is luchtontvochtigen precies?

Luchtontvochtigen houdt in dat we de luchtvochtigheid in een ruimte omlaag brengen. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een ontvochtiger, ook wel bekend als een adsorptiedroger. Met dit hulpmiddel kan er een gezonder en droger milieu worden gecreëerd in een specifieke ruimte. Lucht ontvochtigen heeft een aantal belangrijke voordelen.

Neem contact op

Waarom lucht ontvochtigen?

Er zijn een aantal belangrijke redenen op te noemen voor waarom je lucht zou ontvochtigen:

  1. Stagnatie in de planning voorkomen. Doordat het vocht uit de ruimte wordt verwijderd, bespaart u op de wachttijd die normaliter plaatsvindt wanneer een ruimte onder normale omstandigheden ontvochtigd moet worden.
  2. Schade voorkomen. Door luchtontvochtiging, wordt schade aan oppervlakken als gevolg van vocht voorkomen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan scheuren of breuken.
  3. Vochtproblemen worden voorkomen. Door het vocht in een ruimte zoveel mogelijk te elimineren, voorkomt u problemen die kunnen ontstaan door vocht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het ontstaan van schimmelplekken en de aanwezigheid van ongedierte.
  4. Nare geuren voorkomen. Vochtproblemen en muffe geuren gaan hand in hand. Door op tijd de luchtvochtigheid in een ruimte naar beneden te brengen, kunnen dit soort problemen vermeden worden.
  5. Gezondheidsproblemen voorkomen. Een te hoge luchtvochtigheid staat erom bekend ademhalingsproblemen te kunnen veroorzaken, zoals benauwdheid en kortademigheid. Dit kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Door op tijd het overtollige vocht uit een ruimte te verwijderen, kunnen dergelijke problemen voorkomen worden. De lucht ontvochtigen en reinigen kan in dit geval ook helpen.

Neem contact op
Isolatiedrogen in miljoenenjacht
Dekvloer fitnessclub drogen

Waar lucht ontvochtigen?

Er zijn meerdere locaties waar luchtontvochtiging voordelen biedt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  1. Lucht ontvochtigen op het werk. Vooral tijdens bouwprojecten is het voorkomen van vertraging en eventuele schade, zoals schimmels, wenselijk. Het ontvochtigen van de lucht is daarom een veelgebruikte toepassing – zowel in grote fabriekshallen als in kleine ruimtes.
  2. Luchtontvochtigen in de kelder. Een luchtontvochtiger kan een uitkomst bieden in een vochtige kelder. Uit deze donkere ruimte kunnen soms de meest nare geurtjes komen door de vochtproblemen. Let wel op: lucht ontvochtigen in de kelder kan zeker bijdragen aan het verhelpen van het vochtprobleem, maar soms ligt de oplossing elders. Wij adviseren u graag!

Buiten deze plekken om, zijn er nog veel meer toepassingen te bedenken. Zo wordt luchtontvochtiging ook gebruikt om roest of kwaliteitsverlies door vocht te voorkomen in sectoren als de industrie en de scheepvaart.

Alhoewel de prijzen van ontvochtigers snel oplopen, is er een manier om de apparaten goedkoop te gebruiken. Bij Droogspecialist kunt u een bouwdroger huren, of de keuze maken voor een van de adsorptiedrogers. Zo bespaart u een hoop geld ten opzichte van een aankoop. Wij maken graag een voorstel voor u, of het nu voor lange of korte termijn is.

Neem contact op

Wanneer moet ik de lucht ontvochtigen?

Het beste moment om de lucht te laten ontvochtigen, is wanneer een probleem zich (bijna) voordoet. In de bouw is een bouwdroger huren bijvoorbeeld verstandig als u weet dat er mogelijk vertraging door de droogtijd van vocht gaat plaatsvinden. Door op tijd de benodigde apparatuur te regelen, wordt de wachttijd tot het minimale beperkt.

Ook wanneer u weet dat de luchtvochtigheid in huis te hoog ligt, is het aan te raden om de lucht in huis te laten ontvochtigen. Zo voorkomt u vocht- en gezondheidsschade.

Neem contact op
Sporthal vochtprobleem opgelost Lucht ontvochtigen
condens voorkomen koelhal

Hoe kan ik de luchtontvochtigen?

Er zijn meerdere manieren om de lucht te ontvochtigen. Een goedkope manier is om een vochtopnemer of vochtvreter te kopen bij een lokale winkel of bouwmarkt. Dit is geschikt voor kleine ruimtes. Ook door regelmatig te ventileren, kan de schade beperkt of voorkomen worden. Voor grotere projecten is er echter vaak zwaarder geschut nodig.

De oplossing daar is om een echte luchtontvochtiger te gebruiken. Dit zijn meestal joekels van drogers die de lucht snel ontvochtigen. Daar zit echter ook een flink prijskaartje aan verbonden: de prijzen van deze units lopen al snel op tot meer dan duizend euro. Om die reden is een luchtontvochtiger huren vaak voordeliger.

Bij Droogspecialist kunt u allerlei soorten ontvochtigers en bouwdrogers huren. Wij hebben voor elke toepassing de juiste apparatuur, of het nu gaat om een kleine kelder of een grote fabriekshal. Wij helpen u van A tot Z: met het juiste professionele materiaal, installatie en advies. Bij het plaatsen van een ontvochtiger kunnen we daarnaast gratis een vochtmeting uitvoeren. Zo weet u precies hoe u ervoor staat.

Veelgestelde vragen

Heeft een luchtontvochtiger zin?

Lucht ontvochtigen heeft absoluut zin. Het verlagen van de luchtvochtigheid biedt allerlei voordelen, zoals het tegengaan van schimmels, versnelde droging en het voorkomen van gezondheidsrisico’s. Leer hier  meer over de voordelen van lucht ontvochtigen.

Hoe kun je vocht uit de lucht halen?

Er zijn meerdere manieren om vocht uit de lucht te halen. De meest simpele manier is om een vochtvreter aan te schaffen in de winkel of bouwmarkt. Dit leidt echter in grote projecten niet tot de gewenste resultaten. Lees hier  meer over de alternatieven.

Hoe snel werkt een luchtontvochtiger?

De snelheid van lucht ontvochtigen is sterk afhankelijk van de situatie. Bepaalde ontvochtigers en drogers zijn sneller dan andere modellen en kleine ruimtes kunnen sneller ontvochtigt worden dan grote. Klik hier  voor meer informatie over de locaties waar lucht ontvochtigt kan worden.

Welk apparaat moet ik gebruiken om lucht te ontvochtigen?

Er is een ruim aanbod aan luchtontvochtigers beschikbaar. Een deel daarvan is gewoon in de winkel beschikbaar, maar voor veel projecten is er zwaarder geschut nodig. Doordat de prijzen van deze joekels al snel oplopen, is het vaak goedkoper om een unit te huren. Klik hier  voor meer informatie.

Neem contact op
vocht uit muur halen lucht ontvochtigen