9.3

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Stucwerk drogen

Stucwerk drogen

Op deze pagina vertellen we u hoe lang stucwerk moet drogen, hoe stucwerk drogen werkt en waarom dit droogproces zo belangrijk is. Zo loopt uw planning geen vertraging op en profiteert u van een kwalitatief goed resultaat.

Hoe lang moet stucwerk drogen?

Bij Droogspecialist krijgen we regelmatig de vraag “Hoe lang moet stucwerk drogen?”. De exacte droogtijd is vooraf altijd moeilijk te bepalen, omdat de natuurlijke droging van verschillende factoren afhankelijk is. In de meeste gevallen kunnen wij in gemiddeld één week tijd met droging veel resultaat bereiken.

Neem contact op
Snel stucwerk drogen - particulier of zakelijk

De belangrijkste factoren die de droogtijd van stucwerk beïnvloeden zijn:

  • Dikte van de stuclaag
  • De ondergrond
  • Temperatuur in de ruimte
  • De natuurlijke ventilatie
  • De luchtvochtigheid

De tijd die nodig is voor het drogen van stucwerk verschilt dus per situatie.

Neem contact op

Waarom is stucwerk drogen belangrijk?

Stucwerk bestaat uit een bepaalde hoeveelheid water. Wist u dat sommige soorten stucwerk voor maar liefst 60% uit water bestaan? Het is dus logisch dat deze eerst goed moeten drogen. Een goede ondergrond is essentieel wanneer u een tweede laag wilt aanbrengen. Want of u nu gaat behangen, betegelen, of spac- of spuitwerk aanbrengt, de laag moet goed hechten. Iets dat bij een vochtige ondergrond aanzienlijk minder is. Daarnaast biedt het goed drogen van stucwerk de volgende voordelen:

  • U bent minder afhankelijk van weersomstandigheden
  • Uw planning loopt geen vertraging op
  • Goed stucwerk drogen voorkomt schade aan de muur
  • De kwaliteit van het eindresultaat is aanzienlijk hoger

Bouwdroger stucwerk voor versneld drogen

Het is mogelijk om stucwerk versneld te drogen. Hiervoor bieden wij professionele stucwerk bouwdrogers, die het droogproces aanzienlijk versnellen. Zo brengt een dergelijke droger, eventueel in combinatie met een krachtige ventilator of kachel, een stroom met droge lucht op gang in de ruimte. Deze droge lucht versnelt het drogen van het stucwerk, waardoor u sneller verder kunt. Of u nu op zoekt bent naar hulp bij drogen in de bouw of een andere omgeving, bij Droogspecialist bent u aan het juiste adres. Met onze professionele droogapparatuur en ervaring kunnen we uw muren en plafonds drogen en de droogtijd aanzienlijk versnellen. Lees hier meer over het huren van bouwdrogers.

Contact
Stucwerk drogen