9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

(Food) industrie

(Food) industrie

De food industrie is 24/7 in bedrijf. Bij uitval van klimaatbeheersing, extreme warmte of kou of tijdelijke uitbreiding, staat Droogspecialist voor u klaar om u te ondersteunen bij drogen, ventileren, vochtmeten en verwarmen. Zo bent u er altijd zeker van dat de productie te allen tijde zeker gesteld wordt. Bel ons voor een offerte!

Neem contact op
mobiele adsorptiedroger

Drogen in de praktijk

Weten hoe wij dit in de praktijk doen? De luchtvochtigheid in de broodfabriek was veel te hoog geworden. Wellicht klinkt dit niet als een groot probleem, dat is het wel. Bij een niet goed werkende installatie kan deeg niet op de juiste wijze worden geproduceerd. Stilstand dus. Een ramp voor een fabriek die een planning heeft om 24/7 te produceren. De mobiele adsorptiedroger van de Droogspecialist bood uitkomst. Eenvoudig te koppelen achter zelfs een personenauto kon er direct na het telefoontje gehandeld worden. In een mum van tijd stond de machine en kreeg deze de luchtcondities in de fabriek op orde.

Neem contact op

Gevolgen klimaatbeheersingsprobleem groot

De relatieve luchtvochtigheid is van groot belang in de voedselindustrie. Veel half- en eindfabrikaten worden in koelcellen bewaard. Een te lage luchtvochtigheid geeft uitdroging en een te hoge ijsvorming op de verdamper van de koelinstallatie. Klimaat- en luchtbehandelingsinstallaties zorgen er voor dat lucht wordt gezuiverd en verwarmd, zo dat een optimale luchtvochtigheid (50-60%) wordt bereikt. Ook hier blijkt maar weer dat de problemen die ontstaan als gevolg van een storing vele male groter zijn dan het probleem zelf. De Droogspecialist wist dit gelukkig te voorkomen door het plaatsen van een adsorptiedroger..

Neem contact op
drogen food industrie