9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Musea en tentoonstellingen

Musea en tentoonstellingen

De bewaaromstandigheden van schilderijen zijn tot op zekere hoogte redelijk te beheersen. Schilderijen houden qua temperatuur en luchtvochtigheid van een omgeving waar ook mensen zich prettig in voelen. Het beste is om extreem hoge of lage luchtvochtigheid en temperaturen te vermijden, om te voorkomen dat lijsten krom trekken, barsten of breken. Kleine fluctueringen zijn minder schadelijk dan grote schommelingen in de omgevingskenmerken. Droogspecialist heeft de juiste oplossing om de relatieve luchtvochtigheid op een constant niveau te houden!

Neem contact op
Conditioneren kunst in museum

Gevolgen van hoge/lage luchtvochtigheid:

  • Bij een te hoge relatieve luchtvochtigheid (hoger dan 65%) kunnen schimmels ontstaan
  • Bij een te lage luchtvochtigheid kunne panelen en lijsten krom trekken. Schildersdoek (linnen en katoen) krimpt, waardoor een te grote spanning ontstaat
  • Bij schommelingen van de luchtvochtigheid gaan schildersdoek van natuurlijke vezels en het hout van panelen krimpen en uitzetten, waardoor de verharde verflagen van oude schilderijen kunnen breken
Neem contact op

Relatieve Luchtvochtigheid beheersen

Om de relatieve luchtvochtigheid (RH) te beheersen is specialistische apparatuur nodig, zoals ontvochtigers en bevochtigers. De keuze is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het soort objecten, de plek waar deze zich bevinden (zolder, kelder enz.) en de kwaliteit en vermogen van de apparatuur. Droogspecialist heeft veel ervaring met het meten, adviseren en verbeteren van klimaatomstandigheden bij tentoonstellingen en musea.

Conditioneren in de praktijk

Een zaterdag in september. Droogspecialist ontvangt een telefoontje vroeg in de ochtend. Een bijzonder museum in Noord-Holland heeft te maken met een acute lekkage in de kelder. Een leiding is gebarsten en het water heeft zijn weg gezocht in de kelder die de gehele oppervlakte van het pand beslaat. Het pand is al enkele honderden jaren oud en dit kan zorgen voor onvoorziene verrassingen. Een museum huist ook nog eens veel kostbare werken en exposities. En water vindt zijn weg overal naar toe. Droogspecialist maakt razendsnel een eerste inventarisatie en zorgt ervoor dat de schade beperkt blijft. Weten hoe wij dat voor uw kostbare kunstwerken kunnen doen? Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Neem contact op
sms bewaking temperatuur huren