9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Adsorptiedroger

Adsorptiedroger

Op zoek naar een manier om een ruimte snel te drogen of te ontvochtigen? Dan is een adsorptiedroger een uitstekende oplossing. Droogspecialist heeft een groot aanbod absorptiedrogers in het assortiment. Lees hieronder meer over de toepassing en mogelijkheden of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Wat doet een adsorptie luchtontvochtiger?

Adsorptiedrogers worden gebruikt voor het ontvochtigen van lucht, ook bij een lage temperatuur. Een voordeel ten opzichte van de condensdroger is dat adsorptiedrogers ook bij temperaturen onder de zeven graden Celsius gewoon hun werk blijven doen. Hierdoor is de droger uitermate geschikt voor toepassing in gekoelde ruimtes en vriescellen voor bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie en de scheepvaart. Ook is de adsorptiedroger een goede oplossing om een ruimte te drogen na water- of brandschade. Er wordt namelijk een extreem lage luchtvochtigheid uitgeblazen die corrosie voorkomt.

Neem contact op
condens voorkomen koelhal

Voordelen adsorptiedrogers

De belangrijkste voordelen voor het inzetten van een absorptie luchtontvochtiger zijn:

  • Constructies en materialen zijn eerder droog
  • Bij-verwarming is niet noodzakelijk
  • Goed drogen voorkomt stagnatie in uw planning
  • U bent niet meer afhankelijk van weersomstandigheden

 

Neem contact op

Hoe werkt een adsorptiedroger?

Adsorptiedrogers onttrekken vocht uit de lucht met behulp van een droogwiel. Het vocht uit de lucht wordt afgestaan aan het droogmiddel in het wiel. Hierdoor is de lucht droog wanneer deze het wiel weer verlaat. Vervolgens draait het vochtige droogwiel door een warme luchtstroom die het vocht laat verdampen. Zo is het wiel droog en kan het weer opnieuw vocht uit de lucht absorberen. Bekijk de werking van het assortiment Munters-adsorptiedrogers die wij verhuren. [Foto: Munters]

Neem contact op
werking adsorptiedroger munters

Toepassingen van adsorptiedrogers

Wij hebben een uitgebreid assortiment absorptie ontvochtigers. Adsorptiedrogers kunnen worden gebruikt om vocht uit de lucht te halen, ook bij een lage temperatuur en bij een laag vochtigheidsgehalte. Hierdoor is een adsorptiedroger uitermate geschikt om te gebruiken in de industrie. Denk bijvoorbeeld aan de volgende toepassingen:

Bekijk ook de cases over onze industriële adsorptiedrogers in de praktijk.

Drogers bouwprojecten - Droogspecialist
Contact Droogspecialist

Vraag het Droogspecialist

Droogspecialist heeft een groot assortiment adsorptiedrogers variërend in luchtvolumes van 50 tot 9000 m3/uur. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het vinden van een geschikte industriële absorptie ontvochtiger. Met onze uitgebreide kennis en ervaring geven wij u een persoonlijk advies voor het drogen van uw ruimte. Daarbij profiteert u van onze snelle levertijden en scherpe huurprijzen. Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier of neem telefonisch contact op. Wij helpen u graag. Droogspecialist laat continue tevredenheidsonderzoeken uitvoeren door een extern bedrijf. Klik op dit icoon om onze beoordelingen te lezen.

Neem contact op