9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Opslag conditioneren

Opslag conditioneren

Uw halffabricaten, levensmiddelen en gevoelige apparatuur veilig met de juiste luchtvochtigheidsgraad.

Wat is luchtvochtigheid?

De luchtvochtigheid geeft aan hoeveel waterdamp zich in de lucht bevindt. Hoe warmer de lucht, hoe meer waterdamp deze bevat. Als de luchtvochtigheid 100% bereikt, wordt de onzichtbare waterdamp omgezet in druppels. We moeten bij de gemiddelde luchtvochtigheid onderscheid maken tussen de gemiddelde luchtvochtigheid buiten en de luchtvochtigheid in bijvoorbeeld uw opslag.

Neem contact op
Waterschade drogen in distributiecentrum

Klimaatbeheersing opslag

Bij de opslag van producten denkt u misschien niet altijd aan de vochtigheid. Dit is wel van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan corrosie-/roestvorming op blanke metalen bij bijvoorbeeld een stilstaande elektriciteitsturbine, of bij opslag van zaden, bollen of levensmiddelen en halffabricaten. Een hoge vochtigheid kan leiden tot klontering bij poeders of tot schimmelvorming of bederf van levensmiddelen in uw opslag. Om uw producten in goede conditie te houden zorgt Droogspecialist ervoor dat de luchtvochtigheid altijd op het juiste niveau wordt gehouden.

Neem contact op

Hygrostaat zorgt voor constante temperatuur

Op onze apparatuur sluiten wij een zo genaamde hygrostaat aan die ervoor zorgt dat de luchtvochtigheid bij een door u ingestelde waarde niet overschreven wordt. Zo blijft de luchtvochtigheid constant en altijd optimaal.

24/7 monitorsysteem

Wilt u nog meer zekerheid en de luchtvochtigheid gecontroleerd hebben? Dan beschikken wij ook over een monitorsysteem dat de temperatuur en/of luchtvochtigheid 24/7 monitort. Dit systeem werkt zonder internetverbinding en u krijgt – als u dat wilt – direct een melding als temperatuur/luchtvochtigheid te hoog of te laag is. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

luchtvochtigheid meten monitoren
luchtvochtigheid conditioneren droogspecialist1

Klein of grote ruimte: Droogspecialist heeft de oplossing!

Heeft u een grote opslagloods of juist een kleinere ruimte? Voor elke situatie beschikt Droogspecialist over de apparatuur die voor uw specifieke situatie geschikt is.

Schommelende luchtvochtigheid in Nederland

In Nederland varieert de luchtvochtigheid van 5% tot 100%. Dit komt door het gematigde zeeklimaat, wat zorgt voor neerslag gedurende het hele jaar. Bij een luchtvochtigheid van 100% regent het vrijwel zeker. Het gemiddelde luchtvochtigheidspercentage in Nederland ligt tussen de 60% en 80%. Als de luchtvochtigheid in uw opslag boven een bepaald percentage uitkomt, dan kan dat schadelijk zijn voor uw producten of levensmiddelen en kan er schimmelvorming, condens- of corrosievorming optreden. Daarnaast gaat de ruimte minder fris ruiken.

Neem contact op