9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Condens? Conditioneren tijdens onderhoud

Condens? Conditioneren tijdens onderhoud

Wilt u condens voorkomen tijdens onderhoud? Droogspecialist biedt hiervoor dè oplossing.

Hoe ontstaat condens? Wat is condens?

Wanneer warme, vochtige lucht afkoelt, zal het aanwezige vocht in deze lucht gaan condenseren. In (warme) lucht is vocht in dampvorm aanwezig. Wanneer deze lucht afkoelt gaat het vocht in deze lucht over van damp naar vloeibare vorm: water. Koudere lucht kan namelijk niet dezelfde hoeveelheid lucht in zich opnemen. De hoeveelheid vrijgekomen water dat op koude oppervlakken achterblijft noemen we condens. Condensatie wordt dus gevormd doordat koude lucht minder vocht kan bevatten dan warme lucht.

Neem contact op
Condens voorkomen bij renovatie

Waarom conditioneren tijdens onderhoud?

  • Coaten zonder oponthoud door natte ondergrond
  • Verflaag houdt goed op droge ondergrond
  • Renovatiewerkzaamheden kunnen sneller worden afgerond
  • U bent niet afhankelijk van de weersomstandigheden
  • Planning loopt geen gevaar
  • Droogspecialist heeft de kennis en ervaring en kan u helpen met het voorkomen van condensvorming.

Droogspecialist laat continue tevredenheidsonderzoeken uitvoeren door een extern bedrijf. Klik op dit icoon om onze beoordelingen te lezen. Heb je last van condens onder plat dak? Lees hier hoe je dit kan oplossen.

Neem contact op

Conditioneren tijdens onderhoud

Wanneer u renovatiewerkzaamheden wilt uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het stralen of coaten van tanks of silo’s – of andere werkzaamheden, is het van groot belang dat er geen condens op de te behandelen oppervlakte ontstaat. Door het wegnemen van het vocht in de lucht, door onze speciale adsorptiedrogers, wordt een dusdanig droog klimaat gecreëerd dat condens wordt voorkomen.
Wij beschikken over een uitgebreid aanbod adsorptiedrogers dat zeer geschikt is om een laag dauwpunt te kunnen bereiken om daarmee condens te voorkomen. Afhankelijk van de werkzaamheden en de te behandelen oppervlakte beschikt Droogspecialist over kleine handzame adsorptiedrogers, tot zeer grote machines in zeecontainer formaat.

Welke adsorptiedroger heb ik nodig?

Welke machine u nodig heeft is sterk afhankelijk van de omstandigheden. In een geïsoleerde hal die gesloten is – en waar geen vocht wordt geproduceerd – is natuurlijk een andere machine nodig dan in een niet geïsoleerde tent, waar bijvoorbeeld veel mensen met natte kleding aanwezig zijn.

Condens in schip voorkomen met adsorptiedroger huren
luchtvochtigheid meten monitoren

Monitoren luchtvochtigheid

Om inzichtelijk te maken wat de temperatuur en luchtvochtigheid op uw project zijn? Droogspecialist beschikt over monitorsystemen waarmee u 24/7 op uw mobiel of laptop de luchtvochtigheid en temperatuur kunt bekijken. Wanneer de gewenste ingestelde temperatuur en/of luchtvochtigheid wordt overschreden – of juist lager wordt – dan reageert het bewakingssysteem direct en gaat er een SMS-melding naar de vooraf ingeprogrammeerde telefoonnummers (tot 8 telefoonnummers te programmeren). Ook verstuurt het systeem een melding per sms op het moment dat de stroom van het apparaat wordt ontkoppeld. Op deze manier kunnen droog-, bevochtigings-, koelings-, of verwarmingsprocessen 24/7 worden bewaakt. Dit bewakingssysteem kunt u uitbreiden met meerdere sensoren (max. 3) zodat u meerdere vertrekken tegelijk kunt bewaken.

Wilt u advies welke adsorptiedroger het meest geschikt is voor conditioneren tijdens onderhoud? Neem dan nu contact op met Droogspecialist voor meer informatie.

Neem contact op