9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Anhydriet vloer drogen

Anhydriet vloer drogen

Bij veel bouwprojecten is er geen tijd te verliezen. Maar helaas heeft u soms te maken met onverwachte tegenslagen, zoals een vloer die nog te nat is, of waterschade. Dit kan ook het geval zijn bij anhydriet ondervloeren, waarbij het maximale vochtpercentage 0,5% mag zijn. Gelukkig bieden we bij Droogspecialist een oplossing: de anhydriet vloer drogen, met onze adsorptiedrogers.

Neem contact op
Cement dekvloer drogen voor afwerking

Waarom drogen van een anhydrietvloer?

Er zijn verschillende redenen waarom het drogen van een anhydrietvloer belangrijk is. Uw planning loopt vertraging op, afspraken kunnen niet nagekomen worden en u kunt te maken krijgen met stagnatiekosten. Ook uw geplande verhuizing kan in gevaar komen. Om dit te voorkomen moet uw vloer drogen. De inzet van drogers en ventilatoren heeft veel voordelen mist deze op de juiste wijze worden toegepast:

  • Met de inzet van droogapparatuur lopen uw projecten geen vertraging op;
  • Voorkomen van vervolgschade wanneer is sprake is van wateroverlast of een lekkage;
  • Drogen voorkomt problemen met betrekking tot schimmels of ongediert;
  • Met professionele bouwdrogers is de kans op krimpscheurtjes erg klein.
Neem contact op

Anhydriet vloer drogen? Zo werkt het

Een anhydriet vloer is een calsiumsulfaat gebonden ondervloer. We zien deze vloeren veel bij appartementen, hoogbouw en projectbouw. Het is een ondervloer, dus u heeft altijd te maken met voorbehandeling en een vorm van afwerking. Als de anhydrietvloer is aangebracht dient deze eerst uit te harden, vervolgens dient de toplaag (huid) er afgeschuurd te worden om het vocht in de vloer makkelijker te laten verdampen. Aansluitend plaatsen wij droogapparatuur om het vocht sneller te laten verdampen totdat de vloer een restvochtgehalte heeft bereikt van minder dan 0,5%. Wanneer wij op een project aankomen meten we eerst het vochtgehalte in de anhydrietvloer, als deze inderdaad nog te nat is. Daarna plaatsen we de benodigde drogers en ventilatoren. Bij alle activiteiten kijken we goed naar uw projectplanning en denken we met u mee.

Neem contact op
Anhydriet vloer hotel drogen waterschade
Anhydriet vloer drogen Station Utrecht

Drogen anhydriet vloer in de praktijk

Bij Droogspecialist hebben we veel ervaring met het drogen van anhydriet vloeren. En hoe krijgt u nu een beter beeld dan een praktijkcase? Zo zijn we bij een project voor een fitnessclub in Ter Aar aangehaakt om een anhydriet vloer te drogen. We gingen dezelfde dag nog aan de slag, met het plaatsen van 9 DS65-P drogers en 9 radiaal ventilatoren. Honderden liters water werden zo in snel tempo uit de vloer onttrokken. En met resultaat, de strakke planning werd hierdoor gehandhaafd. Wilt u ook uw anhydriet vloer drogen? Of heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, onze specialisten helpen u graag.

Neem contact op