9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Betonvloer drogen

Betonvloer drogen

Betonvloeren hebben over het algemeen een langere droogtijd. Zo is net gestort beton pas na 28 dagen volledig uitgehard. Na een paar dagen kunt u al op de betonvloer staan. De droogtijd van beton is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het vochtgehalte van de vloer, het soort cement en de weersomstandigheden.

Waarom een betonvloer drogen?

Betonvloeren moeten niet te snel drogen om scheurvorming te voorkomen. Een klein gedeelte van het vocht mag verdampen, maar beton moet ook een klein beetje vochtig blijven om goed uit te harden. Er zijn verschillende redenen om een betonvloer professioneel te laten drogen:

Neem contact op
Droogtijd betonvloer versnellen
  • We kunnen de droogtijd van beton versnellen, waardoor uw project geen vertraging oploopt
  • Uw betonvloer drogen voorkomt schimmel en rotting van materialen
  • Het is mogelijk om uw vloerafwerking (zoals parket, pvc, laminaat, marmoleum of coatings) eerder aan te brengen. Een populaire dekvloer bovenop beton is een cementdekvloer. Ook voor een cementdekvloer drogen bent u bij Droogspecialist aan het juiste adres!
  • U voorkomt schades achteraf die ontstaan door te natte constructies
  • Gebruik van professionele droogapparatuur en meettechnieken
  • U bent minder afhankelijk van weersomstandigheden

 

Neem contact op

Werkwijze en droogtijd betonvloer

Voordat we een betonvloer gaan drogen bepalen we eerste het vochtgehalte in de vloer door middel van een vochtmeting. Op basis hiervan gaan we kijken wat de beste opties zijn voor het drogen van uw betonvloer. In de meeste gevallen is dit een combinatie van bouwdrogers en ventilatoren. Ook kunnen we alleen een uitbouw of een specifieke lekkageplek drogen.

Neem contact op
Bouwdroger DS65-P - Droogspecialist
Contact met Droogspecialist

Droogtijd beton versnellen? Kies voor Droogspecialist

Wilt u de droogtijd van beton versnellen? Dan bent u bij Droogspecialist aan het juiste adres. Met onze jarenlange ervaring kunnen we u bij al uw bouwprojecten helpen. Een praktijkvoorbeeld van betonvloer drogen is bij de Monumentale Beemsterboerderij, midden in de Beemster. De betonvloer was hier nog te vochtig om de gietvoer aan te brengen. Door het drogen met bouwdrogers en ventilatoren is de projectplanning niet in gevaar gekomen. Wil uw ook uw betonvloer drogen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie, onze specialisten helpen u graag verder.

Neem contact op