9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Luchtreinigen

Luchtreinigen

In een bedrijfsomgeving circuleren voortdurend diverse verontreinigde stoffen die een negatieve invloed hebben op gezondheid, welzijn en productiviteit. Gelukkig kunt u daar wel iets aan laten doen. En wel door een echte specialist: Droogspecialist verlost u graag van vervuilde en/of te vochtige lucht.

Volgens Milieudefensie is in Nederland alleen nog op Schiermonnikoog en Vlieland echt schone lucht aanwezig. En de binnenluchtkwaliteit is op de meeste plekken zelfs nog erger vervuild dan de buitenlucht. Vervuilde lucht is een onzichtbaar probleem, maar heeft wel degelijk grote gevolgen.

Neem voor een professionele luchtreiniging direct contact met ons op.

Neem contact op
Schone lucht Vlieland

Waarom luchtreinigen

Lucht kan bestaan uit een onaangenaam mengsel van stoffen, zoals CO2, fijnstof, bacteriën, virussen, vluchtige organische stoffen en koolstofmonoxide. Ook kunnen er door een te hoge luchtvochtigheid schimmelsporen aanwezig zijn. Die verontreinigingen in de lucht zijn ongezond en hebben ongewenste gevolgen:

  • verminderde werkefficiëntie door concentratieproblemen
  • mogelijke aantasting van producten en materialen
  • gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid, allergieën, ademhalingsproblemen, hoofdpijn

Droogspecialist kan professionele luchtreinigers op uw project inzetten, die deze verontreinigde stoffen in uw ruimte(s) te lijf gaan. Een positief effect van schonere lucht is dat ongewenste geuren eveneens verdwijnen.

Neem contact op

Luchtreiniging: hoe en hoe snel?

Voor luchtreiniging van uw bedrijfsruimte hebben wij professionele luchtreinigers beschikbaar die zijn uitgerust met een ingebouwde ventilator en diverse filters. De ventilator trekt de verontreinigde lucht aan, die in een voorfilter terecht komt. Hier worden grotere delen zoals stof en haren verwijderd. Vervolgens worden door een zogenoemd HEPA-filter de meeste kleine deeltjes uit de lucht gefilterd. De ventilator duwt daarna de gezuiverde lucht terug in de ruimte.

Hoe snel er een schoner binnenklimaat wordt bereikt, hangt af van verschillende factoren. Zo speelt de grootte van de ruimte een rol, de luchtkwaliteit bij aanvang, de luchtcirculatie in de ruimte en de het type met bijbehorende capaciteit en efficiency van de luchtreiniger die wordt ingezet. Ook de eisen die aan de luchtkwaliteit worden gesteld, bepalen de snelheid. Voor een clean room gelden bijvoorbeeld strengere eisen dan voor een kantoor. Ook belangrijk is of er een bron is die vervuiling van de lucht veroorzaakt, of dat de machine alleen de interne lucht hoeft te reinigen.
In kleinere ruimtes kan al na enkele minuten al een merkbaar verschil optreden, in grotere ruimtes of in een ruimte met een hoog niveau van verontreiniging kan het een dag tot enkele dagen duren.

Luchtreiniger huren fijnstof 600m3

Filters en capaciteit

Onze luchtreinigers zijn allemaal uitgerust met een HEPA-filter. Onderzoeken hebben uitgewezen dat HEPA-luchtreinigers meer lucht (m3 per uur) filteren en en deze tot tweemaal effectiever reinigen dan elektrostatische luchtreinigers. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air en heeft verschillende classificaties. Ze hebben een hoge efficiency van 99,95% tot 99,995%.

De hoeveelheid lucht (m3) die een luchtreiniger per uur kan zuiveren, is een goede indicator van de capaciteit. Onze luchtreiniger HEPA airfilter 1650  kan 1650 m3 per uur filteren en heeft een HEPA H14 filter met de hoogste efficiency. Deze luchtreiniger wordt vaak ingezet in zeer gevoelige omgevingen zoals ziekenhuizen, cleanrooms, en laboratoria waar maximale luchtzuiverheid cruciaal is.

In minder kritieke omgevingen is een lagere efficiency afdoende om schonere lucht te realiseren. De LF400 is uitgerust met een HEPA H10 filter en reinigt  840 m3/uur. Ook de 600 m3 heeft een HEPA filter H10 en filtert 600 m3 per uur. Zij zijn geschikt voor kantoren en algemene industriële omgevingen en productieruimtes.

Onze compacte modellen zijn verrijdbaar en kunnen overal worden geplaatst. Stekker in het stopcontact en ze zijn klaar om hun werk te doen! Laat uw verontreinigde lucht schoonmaken en neem contact op.

Neem contact op

Luchtreinigen en luchtontvochtigen

Naast luchtreinigen is lucht ontvochtigen eveneens een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Luchtontvochtigers bestrijden muffe en klamme lucht, ook voorkomen ze schimmelvorming als de luchtvochtigheid beneden de 65% rv gehouden wordt.

Kunnen wij u behalve met luchtreinigen ook van dienst zijn met luchtontvochtigen en ventileren? Of heeft u nog meer uitdagingen bij het realiseren van een kwalitatief goed binnenklimaat? Ontvochtigen en drogen of juist bevochtigen, vochtmeten, ventileren en verwarmen: wij hebben alle benodigde apparatuur direct beschikbaar en kunnen deze heel snel inzetten om uw omgevingsconditie op orde te krijgen.

Contact
Adsorptiedroger Munters MCS300-C huren Droogspecialist