9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Axiaal ventilator

Axiaal ventilator

Een axiaal ventilator huren is een goede keuze als er grote hoeveelheden lucht verplaatst moeten worden. Ze zijn voor meerdere doeleinden geschikt en worden onder andere vaak ingezet in machinekamers, productieruimtes en bedrijfsgebouwen.

Neem contact op
Tunnelventilator 3250 huren

Industriële ventilator

Een axiaal ventilator dankt zijn naam aan de richting waarin de luchtstroom zich verplaatst, namelijk in de lengterichting van de aandrijfas. Een grote axiaal ventilator is zeer geschikt voor industriële toepassingen.

De ventilatoren hebben een hoog rendement en zijn over het algemeen energiezuiniger dan radiaal ventilatoren. Bovendien zijn axiaal ventilatoren vaak compacter en lichter van gewicht, wat gunstig is voor het transport en de installatie.

Neem contact op

Toepassingen axiaal ventilator

Axiaal ventilatoren zijn heel geschikt voor industriële omgevingen, maar kunnen ook in allerlei andere ruimtes worden gebruikt. Denk daarbij aan klas- of gymnastieklokalen, winkels, horecabedrijven, bedrijfskeukens of kantoren. Afhankelijk van de grootte en het vermogen zijn axiaal ventilatoren toepasbaar voor:

  • koelen van ruimtes, machines en materialen
  • drogen van producten, plafonds, vloeren en tapijt
  • afzuigen van verontreinigde lucht
  • inblazen van schone lucht

ventilator huren voor klaslokaal
Axiaal ventilator DAV 4500 huren - Droogspecialist

Axiaal ventilator voor koelen

Omdat een axiaal ventilator in staat is om grote volumes lucht te verplaatsen, is hij ideaal voor toepassingen waarbij veel lucht nodig is zoals bij het beluchten en koelen tijdens industriële processen of voor het koelen van grote ruimtes.

Neem contact op

Axiaal ventilator voor drogen

Ter ondersteuning van allerhande droogprocessen worden axiaal ventilatoren ingezet als aanvulling op een droogmachine. Daarmee wordt het rendement van deze droogapparatuur flink verhoogd. Ze zorgen voor een goede luchtverdeling waardoor het verdampingsproces versneld wordt.

Neem contact op
anhydrietvloer drogen congrescentrum - radiaal ventilator
Ventilator huren voor laswerkzaamheden - Droogspecialist

Axiaal ventilator voor betere luchtkwaliteit

Voor een gezond en fijn (werk)klimaat is een goede ventilatie van groot belang. Onze axiaal ventilatoren kunnen ondermeer stof, verfdampen, lasrook en koolmonoxide afzuigen.

De ventilator kan ook zorgen voor toevoer van schone lucht in slecht geventileerde ruimten. Een verbeterde luchtkwaliteit heeft daarnaast een gunstig effect op de motivatie en productiviteit van werknemers.

Neem contact op

Axiale ventilator versus radiale ventilator

Een radiaal ventilator kan een gemiddelde hoeveelheid lucht verplaatsen. Radiale ventilatoren kunnen meer druk genereren dan axiale ventilatoren, waardoor ze goed presteren in combinatie met hogedruksystemen.

Het verschil tussen beide types ventilatoren wordt veroorzaakt door de richting van de luchtstroom. Bij een radiale ventilator wordt de luchtstroming in de waaier haaks omgebogen. Radiale ventilatoren hebben doorgaans een groter formaat en zijn zwaarder dan axiaal ventilatoren.

Neem contact op
Radiaal ventilator DRV3000
Droogspecialist - onze service maakt het verschil

Voordelen van een axiaal ventilator huren bij Droogspecialist

  • Altijd 24/7 bereikbaar
  • Binnen 24 uur geleverd
  • Advies & prijs op maat

Neem contact op

Axiaal ventilator huren

Wilt u een axiaal ventilator huren en weten welk type het beste bij uw behoefte past?

Bel naar 0172 203 700, mail ons via info@droogspecialist.nl of vul het contactformulier in.

Wij informeren u graag verder.

Neem contact op
Contact Droogspecialist