9.3

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Calcium carbid meting

Calcium carbid meting

Een Calcium Carbid vochtmeter is de meest betrouwbare bepaling van vochtgehalte. Deze vochtmeter zorgt voor een chemische reactie in combinatie met vocht. De resultaten van de vochtmeting zijn snel af te lezen en erg nauwkeurig.

Neem contact op
Calcium carbid vocht meten vloer

Hoe werkt een Calcium Carbid vochtmeter?

Een Calcium Carbid meting werkt op basis van het principe dat er acetyleen (gas) vrijkomt wanneer calcium carbid in contact komt met vocht. De vochtmeter bestaat uit een hermetisch afgesloten fles, met daarin een gewogen hoeveelheid van een verpulverd monster van bijvoorbeeld de dekvloer en een carbid ampul. Door het vrijkomen van gas stijgt de inwendige druk, wat af te lezen is op de manometer er vervolgens rechtstreeks wordt omgezet in een vochtpercentage. Een carbid meting is snel uit te voeren en de resultaten zijn direct af te lezen. Dit maak de methode niet alleen snel en nauwkeurig maar ook betrouwbaar.

Neem contact op

Betrouwbaarheid Carbid meting

Voor het bepalen van het vochtgehalte in een ruimte zijn er veel vochtmeters op de markt. Sommige indicatiemeters zijn niet erg betrouwbaar en ook de wijze van de meting kan voor grote verschillen zorgen. Zo moet men bij dergelijke metingen goed rekening houden met het type vloer, de aanwezigheid van vezels of chemische droogversnellers maar ook de locatie van eventueel aanwezige leidingen. Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de elektrische geleiding waarop deze meters hun resultaat baseren.

Een Calcium Carbid vochtmeter wordt niet beïnvloed door deze factoren en geeft altijd het juiste vochtgehalte in de constructie weer. Zo krijgt u dus niet alleen een betrouwbaarder, maar ook een nauwkeuriger resultaat. We zetten een carbid meting in voor verschillende professionele projecten, om  nauwkeurig het vocht in vloeren te meten.

calcium carbid meting droogspecialist
calcium carbid droogspecialist

Carbid meting via Droogspecialist

  • Professionele vochtmeting apparatuur tegen de scherpste prijs
  • Jarenlange ervaring met drogen, ventileren en verwarmen
  • Getest op veiligheid en kwaliteit
  • Altijd deskundig advies: zowel telefonisch, online als op locatie
  • Van vocht in huis meten tot een groot bedrijfspand
  • Ook bieden we oplossingen om uw vochtproblemen te behandelen

Neem contact op