9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Calcium carbid vochtmeter

Calcium carbid vochtmeter

Wilt u tijdens een bouwproces een nauwkeurige vochtmeting uitvoeren bij dekvloeren? Met een calcium carbid vochtmeter weet u waar u aan toe bent.

Neem contact op
calcium carbid vochtmeter - Droogspecialist

Wat is calcium carbid

Calcium carbid is een afkorting van calciumcarbide en ook bekend als carbid, carbuur of karbiet. Het is een verbinding van calcium en koolstof, waarbij door contact met vocht het gasvormige acetyleen vrijkomt. De meting met de calcium carbid vochtmeter wordt ook wel afgekort als CM meting.

Meer weten over een carbid / karbiet / carbuurmeter? Lees verder of neem direct contact op.

Neem contact op

Werking van calcium carbid vochtmeter

Met een hamer en beitel wordt voorzichtig een gaatje gemaakt in de vloer. Ook bij vloerverwarming is dit mogelijk, mits voorzichtig te werk wordt gegaan. Het gruis dat bij het maken van het gaatje vrijkomt wordt gebruikt voor de meting. Dit gruis wordt afgewogen tot een bepaalde hoeveelheid. Deze afgewogen hoeveelheid wordt in een speciale fles samengevoegd met een ampul met daarin de stof calciumcarbide en enkele stalen knikkers. De fles wordt daarna luchtdicht afgesloten met een manometer.

Door de fles te schudden breekt het glas van de ampul en wordt het gruis vermengd met het carbid. Het restvocht in het gruis zorgt voor een gasvormige reactie zodra het in aanraking komt met het carbid. Het vrijkomende acetyleengas doet de inwendige druk in de fles stijgen, die af te lezen is op de manometer. De meting wordt direct omgezet in een vochtpercentage.

calcium carbid droogspecialist
Drogen anhydriet vloer bij Calvin Klein

Een CM meting voorkomt problemen

Een calcium carbid vochtmeting is noodzakelijk én verplicht bij een inspectie of de ondervloer voldoende droog is om de afwerkvloer aan te brengen. De juiste vochtgehalten zijn bepaald in de verwerkingsvoorschriften van fabrikanten. Met een CM meting van het restvocht in materialen zoals beton, zandcement en anhydriet wordt de leggereedheid gewaarborgd. Een te hoog vochtgehalte kan in een later stadium leiden tot schade aan de vloer.

Zelf een calcium carbid / carbuurmeter huren is niet nodig. Onze professionals nemen de complete meetset mee en voeren de meting bij u op locatie uit. Het restvochtgehalte wordt direct gedocumenteerd. Deze documentatie kan bij onverhoopte conflicten als bewijsvoering dienen. Zo bent u verzekerd van een onafhankelijke en betrouwbare vochtmeting.

Mocht het vochtgehalte in de vloer te hoog zijn, dan kan Droogspecialist met professionele apparatuur versnelde droging uitvoeren.

Wilt u duidelijkheid over het vochtgehalte van uw dekvloeren?

Neem contact op

Hulp nodig bij waterschade?

Droogspecialist biedt eerste hulp bij waterschade door het water weg te pompen en droogapparatuur te plaatsen. Ook na waterschade is het belangrijk om het vochtgehalte in muren, plafonds en vloeren te meten. De calcium carbid vochtmeter is hiervoor zeer geschikt, zeker wanneer het vochtgehalte kritisch is. Als bijvoorbeeld een nieuwe houten parketvloer wordt gelegd of een gietvloer wordt aangebracht, kan deze meter ook vocht meten dat veel dieper in de vloer zit.

Bij een droogproces wordt op basis van vochtmetingen besloten wanneer de droogapparatuur weer verwijderd kan worden. Een CM meting kan het eindresultaat van de droging nauwkeurig vastleggen.

Heeft uw gebouw waterschade opgelopen? Neem dan eerst contact op met uw verzekeraar. Om de omvang van de schade vast te stellen zal deze vaak een vochtmeting vereisen. Is dat bij u aan de orde, dan is zelf een calcium carbid / carbuurmeter huren niet nodig. Droogspecialist neemt alle benodigdheden mee en voert de calcium carbid vochtmeting ter plekke voor u uit.

Neem contact op
Drogen waterschade dekvloer
team Droogspecialist

Waarom een calcium carbid meting?

De CM meting gebeurt volgens een klassieke methode, die beproefd en bewezen betrouwbaar is. Een indicatieve meting is goedkoper, maar minder accuraat. Deze geeft zoals de naam aangeeft een indicatie, maar geen uiterste precisie. Wel kan gekozen worden om eerst enkele indicatieve metingen te doen, voordat er een CM meting plaatsvindt.

Neem voor een afspraak of advies contact met ons op:

Neem contact op