9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Datalogger huren? Ga voor ons totale ontzorgpakket!

Datalogger huren? Ga voor ons totale ontzorgpakket!

Wilt u een datalogger huren omdat u vermoedt dat de luchtvochtigheid in uw bedrijfsruimte of bij uw productieproces te hoog of te laag is? Of ondervindt u problemen met een te hoge of te lage luchtvochtigheid en wilt u precies weten of de temperatuur en/of luchtvochtigheid gedurende een bepaalde periode veel te hoog of te laag is?

Een datalogger huren raden wij af vanwege de lage aanschafkosten van een datalogger. Wij adviseren u om zelf een datalogger te kopen, u kunt daarvoor online bij vele webshops terecht. Op basis van de gemeten waardes van luchtvochtigheid en temperatuur kunnen wij u adviseren en verder ontzorgen.

Neem contact op
Conditionering lading

Waarom Droogspecialist inschakelen

Bij bedrijfskritische processen en projecten waarbij luchtvochtigheid en temperatuur een vitale rol spelen, kunnen wij veel voor u betekenen. Droogspecialist biedt  tijdelijke oplossingen om deze op het gewenste niveau te krijgen. Dit doen wij door de inzet van gespecialiseerde droogapparatuur, luchtbevochtigers, ventilatoren of heaters.

Als de waardes van luchtvochtigheid en temperatuur bekend zijn, is dit van toegevoegde waarde op het advies dat wij u geven. Het meten van de luchtvochtigheid tijdens droog- of bevochtigingsoplossingen maakt indien de situatie daarom vraagt deel uit van onze dienstverlening.

In plaats van een datalogger huren, kunt u beter een datalogger aanschaffen. U heeft de meetgegevens vaak over een langere periode nodig en kunt deze dan eenvoudig met uw eigen datalogger controleren. Datalogger verhuur is dus geen specifieke activiteit van ons, maar voor advies over oplossingen om de luchtvochtigheid op orde te krijgen, kunt u altijd bij ons terecht.

Neem contact op

De werking van een datalogger

Een datalogger is een instrument dat gegevens in relatie tot tijd en/of locatie meet en opslaat in de interne database van het meetinstument. De meetfunctie wordt bepaald door de ingebouwde sensor(en). De meetgegevens worden gedurende een bepaalde periode met eventuele intervallen vastgelegd. Loggers zijn dus eigenlijk digitale hygrometers.

Omdat een datalogger meerdere waardes kan meten, wordt deze ook wel een luchtvochtigheidlogger, temperatuurlogger of temperatuurrecorder genoemd. Allemaal verschillende namen voor hetzelfde instrument.

Er is geen enkele handmatige tussenkomst nodig. Wel is het bij sommige modellen mogelijk om tussentijds op het display actuele meetwaarden af te lezen. De metingen van de datalogger kunt u met behulp van een softwareprogramma uitlezen. Dit meetwaardenoverzicht geeft u een helder inzicht, zodat u kunt anticiperen op maatregelen voor het geval dat het klimaat niet in orde is.

Drogen productie bloempotten

Luchtvochtigheidlogger huren

Een te hoge of lage luchtvochtigheid is niet alleen vervelend, maar in vele gevallen erg schadelijk. Vochtigheidsniveaus spelen een cruciale rol in allerlei omgevingen, zoals  opslagfaciliteiten van vochtgevoelige producten en bij productieprocessen. Denk daarbij aan kwaliteitsverlies, of voorkomen van schimmel of derving.

Zoals in de voorgaande alinea’s al werd vermeld: een datalogger / luchtvochtigheidlogger huren raden wij af omdat de aanschafkosten van een logger laag zijn. Online worden ze in vele webshops aangeboden. Met de metingen door een datalogger wordt duidelijk of de condities in een ruimte goed zijn en goed blijven.

Heeft u daarover advies nodig? Neem dan contact op met Droogspecialist en klik op onderstaande button.

Neem contact op

Toepassingen datalogger

Is één van de onderstaande situaties op uw bedrijf of project van toepassing? Dan is het belangrijk om inzicht te krijgen in de klimaatkwaliteit en waar nodig verbeteringen toe te passen.

Gebouwen
Dataloggers zijn van groot belang voor klimaatregulatie in gebouwen, zoals kantoren, ziekenhuizen en woningen. Ze helpen om verwarming, ventilatie en airconditioning optimaal af te stemmen en efficiënter met energie om te gaan. Is er in een gebouw schimmel- of  vochtschade dan is het een onmisbaar onderzoekapparaat.

Bouwsector
Bij veel bouwmaterialen, zoals gips, hout en plafondplaten is het belangrijk dat ze onder de juiste omstandigheden worden verwerkt en drogen. Dat geldt ook voor het aanbrengen van verf en bij gestuukte muren Te hoge of lage temperaturen kunnen de uithardingssnelheid en de kwaliteit van het materiaal beïnvloeden. En ook kan er schimmelvorming optreden wanneer het te lang vochtig blijft.

Neem contact op
Schimmel verwijderen renovatie studentenflat
condens voorkomen koelhal

Glastuinbouw
In de glastuinbouw is het controleren van temperatuur en luchtvochtigheid cruciaal voor het bevorderen van de groei van gewassen en planten. Ook wordt schimmelgroei beperkt wanneer tijdig wordt ingegrepen wanneer de luchtvochtigheid te hoog is. Een optimale omgeving kan de opbrengst verhogen en de kwaliteit van de producten verbeteren.

Farmaceutica en laboratoria
In farmaceutische laboratoria, ziekenhuizen en clean rooms is het handhaven van strikte omgevingscondities van uiterst belang. Een datalogger is de sleutel naar juiste omstandigheden om de stabiliteit van medicijnen en testresultaten te waarborgen.

Opslag van levensmiddelen en materialen
Bij de productie en opslag van voedsel zijn nauwkeurige metingen van temperatuur en luchtvochtigheid essentieel om de kwaliteit van producten te kunnen garanderen en kwaliteitsverlies te voorkomen.

Neem contact op

Musea en archieven
In omgevingen waar waardevolle kunstwerken of historische documenten worden bewaard, helpt een datalogger bij het handhaven van optimale omstandigheden om verval en schade door vocht en temperatuurschommelingen voor te zijn.

Industriële toepassingen
In verschillende industriële processen kan de luchtvochtigheid van invloed zijn op de productkwaliteit en efficiëntie. Met dataloggers kunnen deze omstandigheden worden gemonitord en indien nodig aangepakt.

Wilt u het liefst direct persoonlijk advies?

Neem contact op
Luchtvochtigheid conditioneren kunst
team Droogspecialist

Advies en begeleiding

Is er onduidelijkheid over de luchtkwaliteit in een ruimte? Of beheert u processen waarbij de luchtkwaliteit in orde moet zijn? Wij begeleiden en adviseren u wanneer de luchtvochtigheid moet worden aangepakt.

Droogspecialist is dé totaalontzorger bij klimaatuitdagingen. Meten, ontvochtigen of juist bevochtigen, ventileren en verwarmen: wij hebben alle apparatuur direct beschikbaar en kunnen deze heel snel inzetten om het klimaat weer op orde te krijgen.

Als eenvoudigweg een datalogger huren of kopen voor u niet de oplossing is of als u de luchtkwaliteit bij grote projecten goed wilt regelen, neem dan contact met ons op:

Neem contact op