9.3

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Hygrostaat huren

Hygrostaat huren

Een hygrostaat is een klein meetinstrument of -apparaat om de luchtvochtigheid te meten en te reguleren. Het wordt vaak gebruikt in ruimten waar het belangrijk is om de luchtvochtigheid op een bepaald niveau te houden, zoals in laboratoria, opslag- of productieruimtes. Ook in musea of locaties waar kostbare vochtgevoelige producten liggen is een hygrostaat, in combinatie met een luchtbevochtiger of ontvochtiger, vaak een goede oplossing.

Neem contact op
hygrostaat analoog thermostaat - Droogspecialist

Wat doet een hygrostaat

Met een hygrostaat kan de gewenste luchtvochtigheid gehandhaafd worden, door deze te meten en vervolgens een luchtbevochtiger of -ontvochtiger aan te sturen. Als de luchtvochtigheid te hoog is, zet de hygrostaat de luchtbevochtiger in werking, om vocht aan de lucht toe te voegen. Is de luchtvochtigheid te laag, dan zal de hygrostaat de ontvochtiger aanzetten om vocht uit de lucht te verwijderen.

Neem contact op

Hygrostaat en luchtvochtigheid

Het meten en op het juiste niveau houden van de luchtvochtigheid is erg belangrijk. Zo voorkomt u corrosie-/roestvorming aan metalen, vermindert of voorkomt u de groei van schimmels, allergenen en bacteriën en verlengt u de levensduur van apparatuur en materialen. Het kan ook helpen om de energierekening te verlagen door de luchtbevochtiger of luchtontvochtiger efficiënter te laten werken.

Een hygrostaat kan in combinatie met een luchtbevochtiger of -ontvochtiger veel problemen voorkomen. Het instrument kan naast opslagruimten worden ingezet in veel andere omgevingen, zoals luchtkanalen, musea, archieven en kassen en voor algemene klimaatbeheersing in woningen en kantoren.

Luchtvochtigheid verhogen op kantoor
Hygrostaat analoog huren - Droogspecialist

Soorten hygrostaten

Er zijn analoge en digitale hygrostaten. Bij beide soorten hoeft u slechts eenmaal de gewenste luchtvochtigheid in te stellen. De hygrostaat meet continu of de luchtvochtigheid in een ruimte binnen deze grenzen blijft.

Wilt u een analoge hygrostaat huren? Bekijk dan de specificaties van deze hygrostaat in ons assortiment.

Graag met een professional van Droogspecialist afstemmen? Bel 0172 203 026 of neem contact op via het contactformulier.

Neem contact op

Digitale hygrostaat

Een digitale hygrostaat maakt gebruik van sensoren om de vochtigheid te meten en aan te passen. Deze hygrostaat heeft een digitaal display waarop de luchtvochtigheid kan worden afgelezen. Een digitale hygrostaat kan worden geprogrammeerd en meet nog iets nauwkeuriger dan een analoge hygrostaat. Deze is alleen geschikt voor wandmontage.

Wilt u een digitale hygrostaat huren? Lees dan meer over de digitale hygrostaat in ons assortiment.

Bel ons op 0172 203 026 of vul het contactformulier in.

Neem contact op
Hygrostaat digitaal - Droogspecialist
vacature elektrotechnisch medewerker

Voordelen van een hygrostaat huren bij Droogspecialist

  • Altijd 24/7 bereikbaar
  • Binnen 24 uur geleverd
  • Advies & prijs op maat

Graag kennismaken met de voordelen van Droogspecialist? Neem dan direct contact met ons op!

Dat kan telefonisch via 0172 203 026, per mail via info@droogspecialist.nl of vul via de button ons contactformulier in.

Neem contact op

Hygrostaat huren

Een hygrostaat huren bij Droogspecialist betekent ontzorgd worden: van advies en ingebruikname tot de controle van de klimaatbeheersing, al dan niet in combinatie met een ontvochtiger of bevochtiger. Dus denkt u aan energiebesparing op uw bevochtigingsinstallatie of ontvochtigingsinstallatie, dan is een hygrostaat huren een slimme keuze. Wij verhuren onze apparatuur tegen zeer concurrerende tarieven en werken uitsluitend met merken van topkwaliteit.

Wilt u een hygrostaat huren en weten welk type het beste bij uw toepassing past? Bel 0172203 026 of vul het contactformulier in. Dan bepalen we samen welke hygrostaat u nodig heeft en informeren we u verder.

Ik wil een hygrostaat huren
team Droogspecialist