9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Vochtmeter huren

Vochtmeter huren

Tijdig een vochtmeter huren kan veel ellende voorkomen. Met een vochtmeter kunt u het vochtgehalte in materialen en oppervlakken meten. Met name in de bouw is het een onmisbaar instrument bij overtollig vocht in woningen en gebouwen.

Vochtmeting advies en verhuur

Materiaalvochtmeters

Een vochtmeter om de vochtigheid te bepalen van producten of materialen, wordt ook weleen materiaalvochtmeter genoemd. Deze kan worden gebruikt om bijvoorbeeld vocht in muren, plafonds, vloeren, hout, beton en tal van andere materialen te detecteren.

Om te weten te komen of materiaal voldoende droog is om bijvoorbeeld een afwerking op een vloer aan te kunnen brengen, is een materiaalvochtmeter onmisbaar.

Luchtvochtigheidsmeters

Naast materiaalvochtmeters zijn er vochtmeters om de luchtvochtigheid te meten. Dit is een ander type vochtmeter. Vaak kunnen deze vochtmeters niet alleen de luchtvochtigheid, maar ook de temperatuur meten.

Wanneer temperatuur en luchtvochtigheid bekend zijn, kunnen ook tal van andere vochtgerelateerde meetwaarden worden bepaald.  Bijvoorbeeld het dauwpunt of het aantal grammen vocht per kubieke meter lucht. Deze meetwaarden zijn interessant om bepaalde vochtproblemen te voorkomen of om te berekenen of iets voldoende droog is.

calcium carbid droogspecialist

Welke vochtmeter huren?

Zowel van de materiaalvochtmeters als de luchtvochtmeters zijn verschillende soorten, elk met hun eigen toepassing en en functies.

Bij de materiaalvochtmeters zijn er speciale meters voor hout, en zijn er weer andere voor het zeer nauwkeurig bepalen van het vochtgehalte in een cement- of anhydrietdekvloer. Zo heeft elke soort zijn specifieke meeteigenschappen. Om te bepalen of een vloer echt droog is, gebruiken wij veelal de calciumcarbid vochtmeter.

Neem contact op

Calciumcarbid meter

Met de calciumcarbid meter wordt een test afgenomen op basis van een stukje materiaal uit  de vloer. Het is een gespecialiseerd apparaat, dat het meest betrouwbare resultaat geeft. Het is de enige meetapparatuur die juridisch wordt geaccepteerd en daarom ook gebruikt kan worden voor gerechtelijke expertise. De Calciumcarbid meetset geeft direct uitslag of uw vloer voldoende droog is of niet.

Wilt u een calciumcarbid vochtigheidsmeter huren? Lees meer op onze productpagina of neem contact met ons op.

Neem contact op
Calcium carbid meten - Droogspecialist
Hygrostaat digitaal - Droogspecialist

Hygrometer

Een hygrometer meet het vochtgehalte in de lucht. Een thermohygrometer kan zowel de relatieve en absolute luchtvochtigheid als de lucht- en dauwpunttemperatuur meten. Met deze apparatuur kan de luchtvochtigheid in binnenruimten goed op peil worden gehouden. Hygrometers kunnen voor klimaatcontrole in allerlei ruimtes worden ingezet, zoals woon-, kantoor- en opslagruimtes, maar ook in de procesverwerkende of voedingsmiddelenindustrie, installatiebranche, musea en kassen.

Naast de hygrometer is er ook de hygrostaat. Dit meetinstrument helpt om de gewenste luchtvochtigheid te handhaven. Een hygrostaat wordt vaak in combinatie gebruikt met luchtbevochtigers, droogapparatuur en ventilatoren.

Wilt u een hygrometer of hygrostaatvochtigheidsmeter huren? Lees meer over deze apparatuur in onze Catalogus of neem contact met ons op.

Neem contact op

Voordelen van een vochtigheidsmeter huren bij Droogspecialist

  • 24/7 bereikbaar
  • Binnen 24 uur geleverd
  • Advies & prijs op maat

Het huren van een vochtmeter bij Droogspecialist is een slimme en betaalbare keuze. De vochtmeters en -bewakingssystemen zijn van professionele kwaliteit en worden continu aangevuld met nieuwe producten. Nieuw in ons assortiment Verhuur vochtmeter is bijvoorbeeld het Wireless Remote Meetsysteem om op afstand de temperatuur en luchtvochtigheid 24/7 te kunnen controleren en bewaken. Bekijk ons assortiment Verhuur vochtmeter of bel voor advies 0172 203 026. U kunt ook het contactformulier invullen, dan nemen wij snel contact met u op.

Neem contact op
luchtvochtigheid meten monitoren