9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Vochtmeting vloeren

Vochtmeting vloeren

Is mijn vloer nog te vochtig voor afwerking? Het is een belangrijke vraag die tijdens veel bouwprojecten gesteld wordt. Met een professionele vochtmeting krijgt u direct inzicht. Het vochtgehalte meten is gespecialiseerd werk, waar we u bij Droogspecialist graag mee helpen

Waarom is een vloer vochtmeting belangrijk?

Veel vloerafwerkingen zijn gevoelig voor vocht. Wanneer het vochtgehalte in beton, zandcement, of anhydriet dekvloeren te hoog is, kan dit zorgen voor problemen. Houten vloerafwerkingen, zoals laminaat of parket, kunnen uitzetten en bol gaan staan. Een te hoge vochtlast in de dekvloer kan ook verzeping van lijm veroorzaken. Hierdoor kan de nieuwe vloerafwerking loslaten of ontstaan er bulten door de dampspanning. Andere symptomen van een vochtige voer zijn onder andere schimmelvorming, een muffe geur en vochtige of donkere plekken.

Neem contact op
Vochtmeting vloeren - Droogspecialist

Deze problemen kunnen resulteren in een hoge kostenpost (in sommige gevallen een compleet nieuwe vloer), maar kunt u voorkomen door tijdig te kiezen voor een vochtmeting van de vloer.

Vocht meten vloer: zo werkt het

Om vocht te meten in de vloer maken we onder andere gebruik van een Calcium Carbid meting. Deze apparatuur meet nauwkeurig het vochtgehalte in beton, zandcement dekvloeren en anhydriet vloeren. Dit is de meest betrouwbare vochtmeting voor vloeren. Benieuwd hoe dit werkt in de praktijk? Voor een klant hebben we meerdere vochtmetingen uitgevoerd voor het vocht meten van een vloer (4000 m2), voor een groot project in Zoetermeer.

Neem contact op

Wanneer kiezen voor vochtmeting vloer?

Met een professionele vloer vochtmeting krijgt u direct inzicht in het vochtgehalte. Vocht in een vloer komt voor bij wateroverlast (zoals lekkages) of veel bij nieuwbouwwoningen of panden waarbij het bouwvocht nog niet uit de vloer is verdampt. Wanneer er nog teveel vocht in de vloer zit kunnen vloerenleggers nog niet aan de slag, waardoor projecten vertraging op kunnen lopen. Ook kan vocht zorgen voor schade. Het is daarom slim om meer inzicht te krijgen in het vochtgehalte, om daarna te kiezen voor oplossingen zoals drogers en ontvochtigers.

Capacitieve vochtmeter T660 huren - Droogspecialist
Contact Droogspecialist

Vocht meten vloer via Droogspecialist

  • Professionele vochtmeting apparatuur tegen de scherpste prijs
  • Jarenlange ervaring met drogen, ventileren en verwarmen
  • Getest op veiligheid en kwaliteit
  • Altijd deskundig advies: zowel telefonisch, online als op locatie
  • Hoge korting bij langere huurtermijn
  • Van vocht in huis meten tot een groot bedrijfspand
  • Ook bieden we oplossingen om uw vochtproblemen te behandelen

Neem vandaag nog contact met ons op voor een professionele vloer vochtmeting.