9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Het verhaal achter Droogspecialist

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Het verhaal achter Droogspecialist

Door: Jan Schrijver, hoofdredacteur Schademagazine

“Is drogen ‘één pot nat’? Nee, wij weten ons te specialiseren”

Joost Rozestraten (40) zit al ruim twintig jaar in het vak. Na zijn elektrotechnische opleiding kwam hij nog voordat hij twintig jaar oud was in dienst van een grote marktpartij op het gebied van reconditioneren. Zo’n kleine tien jaar in loondienst begon het steeds meer te kriebelen bij hem dat hij als zelfstandig ondernemer in deze branche verder wilde, waarbij hij zich wilde toeleggen op het drogen. Dat wist hij bij het starten van zijn bedrijf van meet af aan, wat hij dan ook in de bedrijfsnaam duidelijk maakte: Droogspecialist. “Mijn eigen naam als bedrijfsnaam zou de markt toen niet zoveel gezegd hebben, maar een of andere fantasienaam, voelde ik ook niet voor. ‘Droogspecialist’ klinkt goed en zegt precies waar wij voor staan.” Op 1 november 2017 bestaat zijn bedrijf tien jaar.

Hoogwaardige apparatuur

Begonnen als éénpitter en enkele verhuizingen verder, heeft Joost Rozestraten met zijn bedrijf op de huidige vestiging in Bodegraven nu de beschikking over een kantoorruimte, een werkplaats en verschillende magazijnen met uiteenlopende apparatuur die paraat staat om verhuurd te kunnen worden. We zien stellingen vol met onder meer adsorptiedrogers, bouwdrogers, ventilatoren en heaters, variërend van kleine formaten tot manshoge exemplaren. “Mensen die hier te gast zijn reageren veelal verrast op de grote hoeveelheid apparatuur die wij binnen hebben staan. Maar dat nu maakt het juist mogelijk dat we onze dienstverlening kunnen bieden. Als klanten een behoefte hebben op ons gebied, kunnen wij hen letterlijk altijd helpen. En die behoefte is uit de aard der zaak niet goed te voorzien, niet goed te plannen. Daarom is het zo cruciaal dat wij kunnen waarmaken de klant altijd te kunnen helpen. En ja, daar heb je een flinke voorraad aan hoogwaardige apparatuur voor nodig.” Verscheidene adsorptiedrogers zijn omkast, bijvoorbeeld in een container (zie foto) of in een aanhangwagen. “Die containers takelen we bijvoorbeeld zo een ruim in van een schip, de bedieningspanelen zitten in de container, we hoeven alleen de slangen en de kabels aan te sluiten en draaien maar. De aanhangwagens rijden we ook gebruiksklaar naar opdrachten toe, stekker in het stopcontact, slangen aansluiten en de apparatuur is klaar voor gebruik. Het verhoogt de snelheid en flexibiliteit.”

Ontzorgd drogen

Het onderscheidende van de dienstverlening is niet alleen dat de klant geen zorg over de beschikbaarheid van de benodigde apparatuur hoeft te hebben, maar ook dat de klant ontzorgd wordt bij het installeren en gebruiken ervan. Voor deze dienstverlening heeft het bedrijf, naast Rozestraten zelf, twee technische mannen op de weg zitten en twee mannen in de binnendienst. Twee dames (parttime) zorgen voor de administratie. “Ik ben momenteel niet aan het adverteren voor uitbreiding van het personeel. Dat neemt niet weg dat ik graag in gesprek ga als zich technisch vaardige mensen aandienen, die net zo enthousiast voor het droogvak zijn als wij dat zijn. Er is nog volop groeipotentie in de gespecialiseerde droogmarkt. Daarom ook hoef ik de uitbreiding van mijn activiteiten niet te zoeken in andere vormen van dienstverlening. Schoonmaken na brand bijvoorbeeld, daar blijven we vanaf. Wij doen uitsluitend waar we heel goed in zijn: drogen, verwarmen, ventileren en vochtmeten. Dat maakt het allemaal heel duidelijk voor onze opdrachtgevers.”

Casus dak datacentrum

Rozestraten is een echte praktijkman en hij kan erg enthousiast vertellen over verschillende specifieke casussen waarin zijn bedrijf voor een gewaardeerde oplossing van een probleem van een klant heeft gezorgd. Een recent voorbeeld betreft een spoedgeval juli jl. voor een grootschalig nieuwbouwproject in Frankfurt. Kort voordat het in aanbouw zijnde datacentrum opgeleverd moest worden, druppelde vocht van de binnenkant van het dak. Het betrof een dakoppervlakte van 4.400 m2. Wij werden op een dinsdag gebeld. Twee dagen later waren we met vijf containers materieel en drie medewerkers ter plaatse. Het dak was dichtgeplakt in de winter, in een tijd dat het daar nog niet vrij van sneeuw en ijs was. Ook waren er door andere oorzaken lekkages ontstaan. We hebben eerst de plekken aangepakt waar het meeste vocht detecteerbaar was. Binnen 24 uur zijn we er in geslaagd het druppelen te stoppen op die ernstigste probleemplekken. We zijn in totaal twee weken bezig geweest met aansluiten van al ons materieel op het dak en het laten draaien en monitoren ervan en uitvoeren van metingen. Uit onze vochtmetingen bleek dat er op 80% van het dakoppervlakte problemen waren. Na twee weken waren over het gehele oppervlakte van het dak de problemen grotendeels onder controle. De medewerkers zijn vervolgens naar huis gegaan, maar de apparatuur is er nog zo’n zes weken blijven draaien. Wekelijks zijn er medewerkers naar de opdracht gegaan voor controle en metingen.”

Vloerisolatie

Het probleem in dit geval was, dat het vocht in de isolatielaag van het dak was terechtgekomen. Dat vraagt speciale technieken om het vocht te verwijderen, waarbij onder meer wordt gebruikgemaakt van ventilatiestromen. Het bedrijf past deze technieken ook vaak toe als vocht in de isolatielaag van een vloer is terechtgekomen. Dat kan bijvoorbeeld een betonnen of een stalen ondervloer zijn, met daarop de isolatielaag en daarop een deklaag. Complicerende factor kan de vloerverwarming zijn die door de isolatielaag heen loopt. Deze wordt eerst thermografisch gedetecteerd, waarna zonder deze vloerverwarming te beschadigen in de vloer gaten kunnen worden geboord voor het aanbrengen van de apparatuur. Als wij op bezoek zijn bij Droogspecialist, is een medewerker bezig met het maken van een demonstratieopstelling van zo’n uit meerdere lagen bestaande vloer. Het bedrijf presenteert zich volgende maand namelijk in Ahoy Rotterdam op de beurs Europort. Niet alleen in gebouwen maar ook in schepen wordt met dergelijke meerlaagse vloeren gewerkt en doen zich vochtproblemen in de isolatie voor.

Conditioneren scheepsruim

Op de beurs zal er ongetwijfeld ook belangstelling zijn voor de andere toepassingen die Droogspecialist voor de scheepvaart biedt, zoals bijvoorbeeld het conditioneren van een scheepsruim. Denk eens aan een transport van rollen staal van Nederland naar China. Tijdens die lange zeereis komt het schip in andere klimaatgebieden met hoge luchtvochtigheid en neemt op zee de ziltheid ervan toe. Zonder het ruim te conditioneren zou de lading grote schade kunnen oplopen.

Innovatie
Ook in de droogtechniek staat de innovatie nooit stil. Zo wordt steeds vaker luchtkussen-droging toegepast, om efficiënt en energiezuinig te kunnen drogen. Zijn elektrotechnische achtergrond komt goed uit bij allerlei innovatie op het gebied van remote meten en monitoren van vocht. Er hoeft zelfs geen wifi beschikbaar te zijn om dergelijke op afstand werkende draadloze oplossingen te bieden.

Europort beurs
Hierboven gaven wij slechts een kleine greep uit de vele toepassingen die Droogspecialist biedt. Joost Rozestraten nodigt iedere geïnteresseerde van harte uit om van 7 tot en met 10 november 2017 op de Europort-beurs in Ahoy Rotterdam langs te komen op zijn stand (te vinden onder nummer 4307; de link om u gratis aan te melden vindt u op onze website in het bericht van 11 oktober 2017). Hij demonstreert er verschillende droogapparatuur en deelt graag zijn praktijkervaring.

Terug naar overzicht