9.0

Klantenvertellen

: 92 beoordelingen

Koeldrogers

24/7 bereikbaar

Binnen 24 uur geleverd

Advies & prijs op maat

Koeldrogers zijn apparaten die lucht drogen door deze tot minimaal 3 graden Celsius af te koelen, waardoor condensatie optreedt. Het vocht wordt vervolgens opgevangen of afgevoerd. Koeldrogers zijn onmisbaar in industriële omgevingen, opslagruimtes en de bouw.

Meer over de techniek achter koeldrogers

Er zijn verschillende soorten koeldrogers, die alle volgens hetzelfde principe werken: ze onttrekken vocht uit lucht. De vochtige lucht die door de koeldroger stroomt, komt eerst langs een lucht-luchtgedeelte, waarbij afkoeling plaatsvindt. Daarna wordt de lucht langs een lucht-koelmiddel geleid. Hier daalt de luchttemperatuur tot net boven het vriespunt en ontstaat waterdamp.

Vervolgens wordt het overgrote deel van het condensvocht in een speciale bak opgevangen of via een afvoerslag afgevoerd. De gedroogde koude lucht wordt bij het verlaten van de droger weer op kamertemperatuur gebracht. Een koeldroger presteert het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Heerst er een lagere temperatuur in de ruimte? Dan is een adsorptiedroger een betere keuze.

Koeldrogers in de bouw en industrie

Voor de bouw en industrie hebben wij krachtige ontvochtigers klaarstaan. Deze koeldrogers, ook wel bouwdrogers genoemd, hebben een grote ontvochtigingscapaciteit voor bouwdroging, (dek)vloerdroging, stucwerkdroging etc. De droogapparaten zijn verrijdbaar en kunnen worden uitgerust met diverse accessoires zoals een hygrostaat, luchtslang, condenswaterpomp en verlengsnoer.

Koeldrogers in bedrijfsruimtes en woningen

Als er in een bedrijfsruimte of woning sprake is van wateroverlast, een lekkage of een te hoog vochtgehalte, kunnen speciale mobiele koeldrogers worden ingezet. Deze koeldrogers zijn voorzien van een hygrostaat waarmee de gewenste luchtvochtigheid kan worden ingesteld. De apparaten zijn geschikt voor het drogen van vloeren, muren, natte vloerbedekking etc. In te vochtige ruimtes kan een koeldroger schade, door bijvoorbeeld schimmelgroei, voorkomen.

Voordelen van een koeldroger huren bij Droogspecialist

– 24/7 bereikbaar
– Binnen 24 uur geleverd
– Advies & prijs op maat

Koeldroger huren

Een koeldroger huren bij Droogspecialist betekent ontzorgd worden, van advies tot plaatsing tot de controle van het droogproces. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een koeldroger huren en plaatsen.

Wij verhuren onze apparatuur tegen zeer concurrerende tarieven en werken uitsluitend met merken van topkwaliteit. Nieuw in ons assortiment Verhuur koeldrogers is de multifunctionele droger DS65-P, waarmee we heel goede resultaten boeken.

Wilt u een koeldroger huren en weten welk type het beste bij uw toepassing past? Bel 0172 203 026 of vul het contactformulier in. Dan bepalen we samen welke ontvochtigingscapaciteit u nodig heeft en informeren we u verder.

Ik wil een koeldroger huren ->